Kristina Ohlsson: Skuggläge

Hovenäsetissä kuolee taas ihminen. Outona sumuisena kesänä tavataan uimarannan hyppytornista roikkumassa hengetön mies. Tutkimuksissa selviää, että kyse ei ole itsemurhasta, vaan vieraspaikkakuntalaiselta vaikuttava mies on ollut kuollut jo ennen torniin joutumistaan. Paikallinen poliisi ja sarjan edellisistä osista tuttu toinen päähenkilö Maria Martinsson alkaa selvitellä kuka uhri on ja millä asioilla tämä on Hövenäsetiin päätynyt.

Idylliselle länsirannikolle saapuu myös salaperäinen punatukkainen tyttö, joka on vuokrannut samaisen talon, jossa vuonna 1989 kuollut Lydia Broman asui. Lydian kohtaloa on puitu jo edellisessä kahdessa kirjassa, ja nyt uudella kesävieraalla on omat motiivinsa selvittää naisen vuosien takaista kuolemaa.

Strindberg-sarjan varsinainen päähenkilö August Strindberg jatkaa antikvariaatin pitoa ja hänelle tarjotaan myyntiin kiinnostava veitsisarja. Veitsiin tuntuu liittyvän kuitenkin jotain epäselvää, sillä myyjän tiedot ovat ristiriitaisia. August lähettää yhden veitsistä arvioitavaksi ja lupaa palata asiaan.

Mies on muutenkin kiireinen, sillä hän on järjestämässä suurta leivontakilpailua, johon hän melkoisena jauhopeukalona aikoo itsekin osallistua. Parisuhde Marian kanssa kukoistaa lähes sietämättömän auvoisena, eikä tätä idylliä hevillä häiritse edes murhat tai muut rikokset, joiden selvittelyyn joutuu lopulta myös August sekaantumaan.

Kristina Ohlssonin Strindberg-sarja etenee tuttuun tyyliin ja leppoisaan tahtiin aiheestaan huolimatta. Tyyli on aitoa feel good -dekkaria ja sopii kauniista maisemista, selkeistä ihmissuhteista ja henkilöhahmoista sekä hillitysti kuvatusta rikoksesta pitäville.

Kirjan suomennos tulossa heinäkuussa 2024: Varjopaikka, suomentanut Pekka Marjamäki.

[Stockholm: Forum, 2022]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *