Kristina Ohlsson: Syndafloder

Tätä kirjaa lukiessa kannattaa pysyä tarkkana alusta alkaen, sillä tapahtumat eivät etene täysin kronologisesti. Kertomuksen keskiössä ovat kriminologi Fredrika Bergman ja poliisi Alex Recht, jotka saavat tutkittavakseen erään murhatapauksen. Uhrin taustoja selvitettäessä paljastuu perhettä kohdannut aikaisempi epäselvä kuolemantapaus.

Toisaalla Noah Johansson epäilee, että hänen veljensä perhe on siepattu, mutta poliisi ei ota asiaa vakavasti. Noah kääntyy Alexin puoleen ja pyytää apua omaistensa kohtalon selvittämisessä.

Pian löytyy myös uusia ruumiita, ja Fredrika ja Alex yrittävät selvittää, onko tapauksilla tekemistä toistensa kanssa. Fredrikaa stressaa lisäksi hänen miehensä Spencerin vakava sairaus ja epäilyttävä käytös.

Syndafloder (Syntitaakka, suom. Laura Beck) on kimurantti ja yllätyksellinen rikostarina, joka on täynnä uskottavia hahmoja. Hyvin kirjoitettu kirja pitää jännityksen yllä loppuun saakka.

Kirjan jälkipuheessa Kristina Ohlsson epäilee tämän olevan viimeinen Fredrika Bergmanista ja Alex Rechtistä kertova kirja. Aikaisempia osia on viisi kappaletta ja ne kaikki on myös suomennettu. Lisäksi Ohlsson on kirjoittanut kaksi tyylillisesti erilaista dekkaria Martin Bennerisä (Lotus blues ja Mios blues). Monipuolisen kirjailijan tuotantoon kuuluu myös kauhua ja lastenkirjallisuutta.

[Stockholm: Pirat Förlaget, 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *