Lana Brunell & Thomas Bodström: Svart guld

Vättern-järvellä salaravustavat miekkoset löytävät rapumerrasta ihmisen sormen. Motalan poliisi Nina Malm kollegoineen alkaa selvitellä tapausta. Herää epäily, että kyseessä on järvellä operoivien rapuliigojen välienselvittely. Motalassa tapahtuu kuitenkin myös vakavampaa, sillä rikollisjengit ovat saapuneet kaupunkiin. Räjähdyksessä kuolee yksi jengiläinen, joten kostohan siitä seuraa, eikä väkivallan kierteelle näy loppua.

Göteborgista lähetetään syyttäjä Nikos Tadidis avuksi. Nikos onkin pätevän oloinen ja muutenkin miellyttävä mies, joten Nina tekee mielellään yhteistyötä tämän kanssa. Henkilökohtainen elämä ja parisuhde sakkaa pahemman kerran, kun ovelle ilmestyy nainen pienen lapsen kanssa. Hän väittää lapsen isän olevan Ninan mies Mike Alexis. Kun Mike ei voi kieltääkään luokkakokouksessa sattunutta hairahdustaan, heittää Nina miehen pihalle sen kummempia selityksiä kuuntelematta.

Nina ei voi kuitenkaan täysin sivuuttaa Mikeä elämästään, sillä tämän alaikäinen tytär Johanna on joutunut rikollisjengin pauloihin. Naiivi Johanna on rakastunut jengin johtajaan Ahmed Yildisiin, joka käyttää hyväuskoista tyttöä sumeilematta hyväkseen.

Peräänantamaton poliisityö alkaa viimein tuottaa tulosta ja koko juttu onkin lopulta paljon monimutkaisempi kuin kukaan osasi arvata. Nina joutuu myös kokemaan mieltä järkyttävän yllätyksen ennen kuin keissi on paketissa.

[Malmö: Bokfabriken, 2022]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *