Lana Brunell & Thomas Boström: Ditt hjärta är mitt

Tapahtumapaikkana on Motalan pikkukaupunki Vättern-järven rannalla. Nina Malm on tehnyt paluumuuton pääkaupungista syntymäpaikkakunnalle. Vapaa-ajallaan poliisi Nina laulaa paikallisessa bändissä. Eräänä iltana bändikeikka keskeytyy, kun kollegat käyvät noutamassa Ninan oikeisiin hommiin eli murhan tutkintaan. Aivan konserttilokaalin läheisyydessä sijaitevalta leikkikentältä on löytynyt nuoren naisen ruumis. Ruumiissa on selvät väkivallan merkit: uhrin sydän puuttuu.

Nina määrätään johtamaan tutkintaa ja tilanne muuttuu nopeasti huonompaan suuntaan. Seuraavien kahden päivän aikana ilmaantuu sydämettömiä ruumiita vielä kaksi lisää. Ninan stressiä ei helpota radiotoimittajana työskentelevä sisko Danny, jolla on nyt näytön paikka. Hän panee Ninan tiukoille pressitilaisuudessa, jonka jälkeen Nina häipyy parin päivän vapaalle. Tätä liikettä ei poliisissa katsota hyvällä, varsinkaan kun murhien tutkimukset eivät tunnu etenevän. Sukset menevät ristiin myös avomies Miken kanssa.

Nina lähtee baariin nollaamaan tilannetta ja päätyy viettämään yön yhden murhaepäillyn kanssa. Myöhemmin kaduttaa, mutta tämän kohtaamisen ansiosta Nina saa kuitenkin haltuunsa DNA-materiaalia, jota voidaan verrata ensimmäisestä uhrista otettuihin näytteisiin. Krapulapäissään Nina lähtee uudella innolla murhaajan perään, mutta kaikki ei kuitenkaan ole ihan niin selvää, kuin hän kuvittelee.

[Linköping: DIBB förlag, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *