Lars Kepler: Kaninjägaren

Oudon Playgroud-romaanin jälkeen Lars Kepler (oik. Alexander Ahndoril ja Alexandra Coelho Ahndoril) palaa tutummille vesille ja päästää jälleen Joona Linnan rikollisten kintereille. Suomalaistaustaisen rikoskomisarion tutkimuksia on seurattu jo viiden kirjan verran, jotka kaikki on myös suomennettu.

Tarinan alussa Joona Linna on istunut pari vuotta vankilassa tuomiota, jonka hän sai sarjan edellisen osan (Stalker, Vainooja, suom. Kari Koski) tapahtumien johdosta. Kakkua olisi vielä reilusti jäljellä, mutta kun tapahtuu korkean tason murha, tarvitaan tulosvastuullista rikostutkijaa, joten Linnan vapautuminen järjestyy, ja tutkimukset voivat alkaa.

Kaninjägaren (Kaniininmetsästäjä, suom. Kari Koski) jatkaa Keplerin totuttua linjaa. Kirja on erittäin väkivaltainen, sadistinen ja paikoin suorastaan kuvottava, mutta kuitenkin niin koukuttava ja hyvin kirjoitettu, että ylenmääräinen tappaminen ja kiduttaminen ikään kuin kuuluu asiaan. Vähempikin mässäily tosin riittäisi pitämään mielenkiinnon yllä. Eläinten ystävien ja muuten herkkien lukijoiden kannattaa edetä varovasti ja hypätä muutaman pahimman paikan yli.

[Stockholm: Albert Bonniers Förlag, 2016]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *