Lena Andersson: Allvarligt talat

Ruotsin Radion ohjelmasarja Allvarligt talat käsittelee kuuntelijoiden lähettämiä filosofisia kysymyksiä. Kirjailija Lena Andersson on osallistunut kyseiseen ohjelmaan kaksi kertaa, ja tämä kirja sisältää hänen vastauksensa erilaisiin elämää, kuolemaa ja ihmisyyttä koskeviin kysymyksiin. Kuuntelijat kysyvät esimerkiksi missä kohtaa kehoa sielu sijaitsee tai että onko olemassa sitä ainoaa oikeaa. Mielenkiintoisimmat kysymykset pohtivat anteeksiantoa, kateutta ja kiitollisuudenvelkaa.

Lena Anderssonin ajatukset annetuista aiheista ovat älykkäitä ja mietittyjä. Mukana ei ole keventävää huumoria tai nokkeluuksia. Andersson ottaa asiat vakavasti, niin kuin radio-ohjelman nimessäkin luvataan. Hänen tyylinsä on rauhallinen ja pohdiskeleva. Näiden tekstien lukeminen ravitsee mieltä ja antaa energiaa.

Kannattaa tutustua myös Lena Anderssonin romaaneihin, joista kaksi tuoreinta ovat Utan personligt ansvar vuodelta 2014 (Vailla henkilökohtaista vastuuta, suom. Sanna Manninen) ja 2013 ilmestynyt Egenmäktigt förfarande (Omavaltaista menettelyä, suom. Sanna Manninen).

[Stockholm: Natur & Kultur, 2015]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *