Linda Skugge: 40 — constant reader

”Inhoan jännitystä ja yllätyksiä. Miksei saa olla tylsä ja tykätä rutiineista?”

Linda Skugge on ruotsalainen toimittaja ja kirjailija, joka toimii myös pienen tukholmalaisen Brunssgatan Fyra -teatterin tuottajana. Lisäksi hän johtaa PR-firmaa, mutta aitoon introverttityyliin ei halua osallistua järjestämiinsä juhliin tai tyhy-päiviin. Hän viihtyy paremmin yksin ja lukee viisi tuntia päivässä.

Lähestyessään 40 ikävuotta Skugge pohtii elämäänsä julkisuudessa ja sitä, kuinka se eroaa hänen yksityisestä minästään. Hän yrittää ymmärtää itseään käymällä läpi vanhoja kolumnikirjoituksiaan ja päiväkirjamerkintöjään. Skugge peilaa itseään myös muiden kirjoittajien teksteihin ja ajatuksiin. Kirja sisältääkin paljon sitaatteja ja viittauksia kirjailijoihin kuten Paul Auster, Siri Hustved, Linus Jonkman, Susan Cain ja Caitlin Moran.

Skugge kirjoittaa kaunistelematta ja suoraan kokemuksistaan ruotsalaisen mediamaailman ”inhokkina”. Hän pohtii, mikä hänen persoonassaan saa osan ihmisistä takajaloilleen. Kirjoitustyyli on itseironinen ja hauska, vaikka pohjalla onkin vakavampi sävy.

[Stockholm: Piratförlaget, 2014]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *