Linda Skugge: Ordentliga människor

Ordentliga människor on opaskirja kaikille boheemeille slarvaajille, jotka hukkaavat tavaroita, unohtelevat sovittuja asioita ja myöhästelevät töistä. Kirjan ohjeita noudattamalla ja vähän skarppaamalla jokaisesta sekoilevasta huithapelista voi tulla kunnollinen ja tunnollinen ihminen.

Kirjailijan huumori on tuttuun tapaan osuvaa, eivätkä kohteena ole suinkaan nämä opastusta tarvitsevat kanssaihmiset, vaan Skugge suuntaa huomion itseensä ja asettaa oman käytöksensä tarkkailun alle.

Toisaalta kirja on myös puolustuspuhe kunnollisille ihmisille. Skugge ihmetteleekin, miksi on sallittavampaa tuhlata muiden aikaa myöhästelemällä rutiinisti sovituista tapaamisista, kuin olla luotettava ja vastuuntuntoinen.

Linda Skuggen järjestelmällisyys ja harmonian halu ilmenivät jo lapsena, kun hän mieluummin etsi värikynille täydellisesti sopivan järjestyksen, kuin käytti niitä piirtämiseen. Tällainen käytös on toki täysin normaalia meille niuhottajille. Niin kuin sekin, että Citymarketissa iskee vastustamaton halu tasata säilykepurkit ja sinappituubit suoriin riveihin etiketit eteenpäin.

[Stockholm: Brombergs, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *