Linda Sundgren: Ondska utan ånger

Journalisti Angelica Moe on muuttanut Tukholman saaristoon Waxholmiin paikallislehden päätoimittajaksi. Elämänmuutokseen kuuluu myös uusi unelmien poikaystävä Johan. Angien mielestä suhde etenee kuitenkin liian nopeasti ja hän yrittää ottaa Johaniin etäisyyttä ja keskittyä lehden uudistamiseen. Johan on tästä tietenkin näreissään. Sitten paikkakunnalla tapahtuu murha, jonka uhrina on lomaa viettänyt kahden lapsen äiti Tina. Paikallinen poliisi Robert Klingvall kollegoineen alkaa jäljittää tekijää.

Afganistanissa Naton ISAF-operaatioon kuuluvassa ruotsalaisten (ja suomalaisten) Camp Northern Lights -leirissä paljastuu sarja kuolemantapauksia, joiden uhreina on paikallisia siviilejä. Paikalle lähetetään Robertin vaimo Linnéa tekemään profilointia murhaajasta.

Saaristossa rikoksen tutkimukset eivät tunnu edistyvän. Angie suuntaa mielenkiintonsa kunnanvaltuuston puheenjohtajan Greger Larssonin toimintaan, sillä tämän edustuskululaskutuksissa tuntuu olevan paljon epäselvää. Linda Sundgren kuluttaa paljon aikaa tähän sivujuoneen ja jättää Tinan murhatutkimukset pitkäksi aikaa huomiotta. Myöhemmin löytyy vielä kaksi miestä kuolleena, ja rikosjuonen selvittely jatkuu.

Tarinan loppupuolella paljastuu, mikä yhdistää Afganistanin ja Tukholman saariston tapahtumia, mutta murhien motiivi jää epäselväksi. Kirjan outo rakenne hieman häiritsee, aivan kuin kirjailija ei osaisi päättää kirjoittaako dekkaria vai kertomusta Angien lehtityöstä. Sinänsä teksi on kyllä sujuvaa, henkilöhahmot persoonallisia ja miljöön kuvaus tarkkaa.

[Lerum: Visto, 2016]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *