Louise Boije af Gennäs: Blodlokan

Sara muuttaa kissansa kanssa Tukholmaan aloittaakseen itsenäisen elämän. Kotiin Örebrohon jäävät äiti, sisko Lina ja suuri suru isän kuoleman johdosta. Perhe luulee, että isä kuoli kesämökillä kaasuräjähdysonnettomuudessa, mutta lukija tietää, että kyseessä oli murha.

Saran elämä pääkaupungissa saa loistavan alun, sillä kahvilatyö vaihtuu sattuman kautta trendikkääseen ja rahakkaaseen työhön PR-toimistossa. Samalla hän muuttaa ankeasta vuokrahuoneesta luksuslukaaliin Östermalmin kaupunginosaan pomonsa Bellan kämppikseksi.

Kaikki ei kuitenkaan ole ihan niin hyvin kuin päälle päin näyttää. Sara alkaa jopa epäillä omaa mielenterveyttään, sillä hänen ympärillään tapahtuu monenlaista erikoista ja mahdotonta. Hän saa muun muassa puhelun kuolleelta isältään. Hän tapaa myös isänsä vanhat ystävät Fabianin ja Björnin, mutta ei lopulta tiedä voiko näihinkään luottaa. Ja mitä peliä pelaa hänen lapsuuden aikainen ystävänsä Sally, joka tuntuu unohtaneen menneet ja esiintyy Saran parhaana kaverina.

Blodlokan on hämmentävä sekoitus viihdekirjaa, trilleriä, politiikkaa, yhteiskuntakritiikkiä, outoja juttuja ja todellisia (hämäräperäisiä) tapahtumia ruotsalaisen politiikan ja vallanpitäjien maailmasta. Saran kamppailu mahtimiesten valtaa vastaan jatkuu, sillä Blodlokan on trilogian ensimmäinen osa.

[Stockholm: Bookmark, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *