Louise Boije af Gennäs: Skendöda

Sara on jättänyt PR-toimistohommat taakseen ja siirtynyt konsulttibisnekseen. Huippufirma McKinsey rekrytoi hänet harjoittelijaksi, eikä moisesta mahdollisuudesta voi kieltäytyä. Sara käy tarmokkaasti töihin, sillä pestille on luvassa jatkoa, jos kaikki sujuu hyvin.

Firmassa tehdään pitkää päivää, eikä ylityötunteja lasketa. Sara haluaa näyttää kykynsä ja yrittää pysyä kollegoidensa tahdissa. Hänelle tuleekin onnistumisia, ja tulevaisuus näyttää lupaavalta. Saran ja työtoveri Johanin välille alkaa myös kehittyä läheisempää suhdetta, vaikka Sara vielä haikailee entisen poikaystävän Micken perään, joka tosin ehkä on kuollut.

Vanhat asiat nousevat muutenkin kummittelemaan, sillä oudot tapahtumat piinaavat Saraa edelleen, ja tuntuu, että hän joutuu olemaan koko ajan varuillaan ja pelkäämään turvallisuutensa puolesta.

Kotona Örebrossa äiti on henkisesti ja kohta myös fyysisesti huonossa kunnossa, ja sisko Lina yrittää saada koulun kunnialla loppuun. Saran ja Linan isän kuolemasta alkaa paljastua kauhistuttavia seikkoja, toisin tietojen saaminen on kiven alla ja kaikki tuntuu olevan kovin salaista. Sara ja Lina joutuvat outojen hyökkäysten kohteiksi, ja heidän koko elämänsä alkaa muuttua yhä kaoottisemmaksi.

Vaikka kirjan teksti on sujuvaa ja yksityiskohtaista, jäävät henkilöhahmojen persoonat kuitenkin jostain syystä melko kylmiksi ja etäisiksi, joten heidän kokemansa pelko ja järkyttävät tapahtumat eivät tunnu todellisilta. Kirjassa on paljon tapahtumia, mutta tuntuu, että tarina ei kuitenkaan oikein etene eikä juoni aukene.

Skendöda on toinen osa trilogiaa, joten ehkä tulevassa päätösosassa juoni selkeytyy ja tapahtumat saavat selityksensä.

[Stockholm: Bookmark, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *