Magnus Jonsson: Asätarna i Kungsträdgården

Tarkka-ampujat ampuvat kuoliaaksi kolme SEB-pankin työntekijää pankin pääkonttorin ulko-ovelle. Ampujat poistuvat läheisen kirkon tornista ja kirjaimellisesti törmäävät sattumalta paikalle Segwaylla huristelleeseen järjestyspoliisiin Kenneth Kvastmohon. Rytäkässä Kvastmo menettää kulkupelinsä hallinnan ja kaatuu katuun, eikä pysty antamaan kunnollista kuvausta pakenevasta kaksikosta.

Trilogian ensimmäisestä osasta tutut poliisit Rickard Stenlander, Erik Svensson ja Anders Ljungberg sekä rikospaikkatutkija Maria Söderlund aloittavat tutkimukset. Poliisit yrittävät selvittää, onko kyseessä terroriteko vai onko murhilla jokin muu motiivi. Pankin työntekijöiden taustoja ja puuhia ryhdytään tutkimaan. Tietokoneiden hakkerointiin tarvitaan siviilin apua, ja työhön kutsutaan entinen anarkisti Linn Ståhl.

Tarinassa on jälleen kerran paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Ihmisiä kolkataan tajuttomaksi ja kidnappauskin tapahtuu. Taustalla häilyvät myös Linnin vanhat vihamiehet Jörgen Krantzin johdolla. Magnus Jonsson kirjoittaa vakuuttavasti ja tyylikkäästi tylyä tarinaa maailmasta, jossa raha ja asema ratkaisevat ihmisen arvon.

[Stockholm: Modernista, 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *