Magnus Montelius: Åtta månader

Toimittaja Nina Wedén kirjoittaa paljastusjutun, jolla hän aiheuttaa ulkoministeri Björn ”Bongo” Bergvallin (S) poliittisen uran kariutumisen. Skandaalin jälkeen Ninan työelämä jatkuu yhtä epävarmana kuin aiemminkin, eikä hän saa toivottua vakipaikkaa lehden toimituksessa.

Yllättäen Nina kuitenkin saa tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä: hänet kutsutaan uuden ulkoministerin Jacob Weissin lehdistösihteeriksi.

Karismaattinen Weiss nousi Bergvallin seuraajaksi poliittisen elämän ulkopuolelta ja on tehnyt aiemman työuransa lähinnä ulkomailla. Nina ryhtyy innolla uuteen työhönsä, eikä sen kummemmin analysoi, miksi juuri hänet haluttiin lehdistösihteerin rooliin. Hän panostaa työhön kaiken toimittajankokemuksensa ja käyttää laajaa kontaktiverkkoaan luodakseen Weissistä koko kansakunnan sankarin ja uudenlaisen poliittisen johtohahmon.

Vauhdikkaan juonen edetessä tapahtuu myös kaksi kuolemantapausta, joista toinen luokitellaan itsemurhaksi ja toista pidetään onnettomuutena. Ninan epäilykset alkavat kuitenkin herätä ja hän huomaa pian olevansa syvällä valtataistelun ja vaarallisten tapahtumien syövereissä.

Jännittävä romaani on täynnä poliittista juonittelua, salailua ja vakoilua. Valtakunnan turvallisuus ja koskemattomuus alkaa olla uhattuna, ja nähtäväksi jää, kuka lopulta ajaa kenenkin asiaa. Åtta månader kuvaa onnistuneesti nykyaikaa ja kulissien takaista vaikuttamista ja valtapeliä.

[Stockholm: Albert Bonniers förlag, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *