Malin Persson Giolito: Bortom varje rimligt tvivel

15-vuotias Katrin Björk löytyy kuolleena kotoaan. Poliisi alkaa pian epäillä teosta kolmikymppistä lääkäriä Stig Ahlinia, jolla on ollut suhde Katrinin kanssa. Ahlin saa syytteen, ja seuranneessa oikeudenkäynnissä hänet todetaan syylliseksi Katrinin murhaan ja tuomitaan kärsimään elinkautinen rangaistus.

Stig Ahlin istuu tuomiotaan 13 vuotta, kunnes asianajaja Sophia Weber saa vihiä, että tapauksen tutkinnassa olisi ollut puutteita ja epäselvyyksiä. Sophia alkaa tutkia keissiä tarkoituksenaan löytää perusteita tuomion muutoksenhakuprosessiin.

Katrinin kuoleman aikoihin Ahlinia epäiltiin myös pienen tyttärensä hyväksikäytöstä, mutta jutun tutkinta lopetettiin. Ex-vaimo Marianne oli kuitenkin vakuuttunut Stigin syyllisyydestä. Sophia penkoo murhajutun asiakirjoja ja viimein hän löytääkin seikkoja, jotka asettavat tuomioon johtaneet todisteet uuteen valoon.

Stig Ahlinin tapaukseen löytyy lopulta selvyys, mutta yllättävä loppu kääntää jutun taas päälaelleen. Juoni on taitavasti rakennettu, hahmoissa on kiinnostavuutta ja luonnetta. Malin Persson Giolito parantaa kirjoittamisensa laatua kirja kirjalta ja tekee tällä kertaa jo loistavaa tulosta dekkarikirjallisuuden saralla.

Ilmestyy suomeksi syksyllä 2021: Epäilyksen tuolla puolen (suom. Tarja Lipponen).

[Stockholm: Wahlström & Widstrand, 2017. Ilmestynyt alun perin vuonna 2012.]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *