Malin Persson Giolito: Dubbla slag

Hanna on nuori ja menestyvä juristi. Heti valmistumisensa jälkeen hänet rekrytoitiin Ruotsin maineikkaimman lakifirman leipiin. Kahdeksan vuotta myöhemmin hän on edelleen töissä Lemmel & Davidsson -toimistossa, mutta muuten tilanne on täysin muuttunut. Hanna on naimisissa Johanin kanssa ja pariskunnalla on kaksi lasta ja kolmas tuloillaan. Perheen ja uran yhdistäminen ei onnistu, ja ollessaan viimeisillään raskaana Hanna saa kuulla, että hänen ei tarvitse palata takaisin entiseen työhönsä äitiysloman jälkeen.

Kun Hannan työtoveri John tekee itsemurhan, alkaa tämä tutkia Lemmel & Davidssonin toimintaa vähän tarkemmin löytääkseen syyn Johnin ratkaisuun.

Dubla slag (Molemmille poskille, suom. Outi Menna) tuntuu polkevan hieman paikoillaan, eivätkä kirjan teemat nouse esiin kovinkaan vahvasti. Kirja on kuitenkin uskottava, sillä juristina Persson Giolito tuntee maailman, josta kirjoittaa. Teksi on myös sujuvaa, joten lukeminen on tarpeeksi viihdyttävää ja vaivatonta.

Kirja on Malin Persson Gioliton ensimmäinen. Hänen kehitystään kirjoittajana ja juonenkehittelijänä todistaa viime vuonna ilmestynyt Störst av allt, joka on erittäin hyvä. Se on suomennettu nimellä Suurin kaikista.

[Stockholm: Piratförlaget, 2008]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *