Malin Thunberg Schunke: Bara ett spel

Tukholman saaristossa bailataan ankarasti hulppealla jahdilla. Sattuneessa välikohtauksessa saa fudisagentti Milan Kozina pahasti turpaansa ruotsalaiselta kollegaltaan Oscar Ahlmarkilta, jonka 20-vuotias tähtipelaaja Gustav Magnusson on myös paikalla suomalaisen tyttöystävänsä, asianajaja Merja Lehdon kanssa. Gustav pelaa lontoolaisessa Hellburn United -seurassa, ja tapausta selvitellään Lontoossa Eurojust-viraston toimesta.

Yllättäen Eurojust saa Hellburn Unitedia koskevan nimettömän vihjeen. Seuraa syytetään rahanpesusta, kirjanpitorikoksesta ja verovilpistä. Ruotsalainen syyttäjä Esther Edh alkaa penkoa juttua pomonsa Fabia Morettin kanssa. Mukana on myös suomalainen nösväke Pekka Joki, joka tosin asian edetessä pääsee myös näyttämään salassa pitämiään kuulustelutaitoja.

Etelä-Afrikasta kotoisin oleva Benson Alkana on Gustavin hyvä ystävä ja seurakaveri. Lupaava pelaaja on ostettu Ajaxista, mutta hän ei oikein viihdy Lontoossa, sillä aikaa kuluu enemmän vaihtopenkillä kuin pelikentällä. Lisäksi hän joutuu rasististen hyökkäysten kohteeksi, eikä seuralta tunnu oikein tukea heruvan. Benson haluasikin vaihtaa seuraa ja maata, mutta sopimus on sitova.

Tukholmassa valmistellaan terrori-iskua, johon on sekaantunut myös Estherin ex-poikaystävä John Kallert. Johnny etsii kuumeisesti poispääsyä Isis-väen verkosta, mutta tilanne näyttää koko ajan vain pahenevan, kun iskun suunnittelu etenee. Paniikissa Johnny pakenee Estherin luo, mutta ei tietenkään voi kertoa tälle asioiden oikeaa laitaa.

Bara ett spel on kolmas osa Esther Edhin ja Fabia Morettin työstä kertovassa sarjassa. Jalkapalloilun maailma näyttäytyy kylmänä ja raakana bisneksenä, josta peli-ilo on kaukana.

[Stockholm: Piratförlaget, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *