Malin Thunberg Schunke: Blind vrede

Eurojust-syyttäjänviraston väki saa työpöydälleen tutkittavaksi keissin, jossa Euroopan eri maissa kansalaisaktivismi äityy väkivallaksi ja vahingonteoiksi. Mielenosoitukset kääntyvät mellakoiksi, joita yhdistää eri paikoissa havaittu samanlainen kalasymboli.

Sarjan edellisistä kirjoista tuttu ruotsalainen Ester Edh alkaa selvitellä vyyhteä, jonka alkupää näyttää paikallistuvan Etelä-Ruotsiin. Julia Elander johtaa Eläinten soturit -liikettä, mutta hän on autuaan tietämätön, että hänen veljensä Carl vetää yhdistyksen suojissa omaa paljon radikaalimpaa ryhmittymää. Vähitellen Julialla alkaa kuitenkin selvitä asioiden oikea laita. Hänen järkytystään ainakaan lievennä, kun vaikuttaa, että hänen miesystävänsä Bart Mulder on mukana terroristiryhmässä.

Myös Fabia Moretti palaa Haagiin toimistolle Italiasta, jossa hän on ollut ystävänsä Augusto Gambettan kanssa piilottelemassa mafian kostolta. Italian poliisi on kuitenkin Cosa nostran miesten jäljillä, ja Fabia uskoo kaksikkoon kohdistuneen uhan poistuneen.

Ester on puolestaan kokenut kolhuja henkilökohtaisessa elämässään, sillä aiempi ihana miesystävä John Kallert paljastui melkoiseksi ketkuksi ja rikolliseksi. Nolo Ester yrittää unohtaa koko sotkun ja toivoo, että kukaan ei saa selville totuutta hänen exästään.

Tarinalla on useampi eri tapahtumapaikka, jotka vaihtuvat usein lyhyiden kappaleiden takia. Tämän takia kerronta on hieman sekavaa, eikä kunnollista jännitystä pääse syntymään. Loppua kohden kirjan sankarit joutuvat taistelemaan aikaa vastaan estääkseen suunnitellun terroriteon, jonka tapahtumapaikka on viimeiseen saakka epäselvä.

Blind vrede on sarjan neljäs osa.

[Stockholm: Piratförlaget, 2022]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *