Mari Jungstedt: Andra sidan månen

Ulrik Melin palaa kotiin Ruotsiin uutta vuotta juhlimaan mukanaan espanjalainen tyttöystävä Laura. Pariskunta asettuu maalle Ulrikin taloon, ja Lauralla on sopeutumista Ruotsin talvisiin oloihin. Vuodenvaihteen juhlinta sujuu kuitenkin mukavissa merkeissä ulkopaljussa, kunnes tuntematon henkilö ilmestyy tontille ja ampuu kylmäverisesti niin Ulrikin kuin Laurankin hengiltä. Aseena murhaajalla on jousipyssy.

Ulrikin ystävä Mattias löytää kuolleet seuraavana päivänä, kun he eivät ilmaannu sovittuun tapaamiseen. Tutkimukset kaksoismurhan selvittämiseksi käynnistyvät Vera Kronan johdolla. Espanjan päässä tapauksen ottaa hoitaakseen Málaga-sarjan edellisestä osasta Innan molnen kommer (Kun taivas tummuu) tuttu Hector Correa, sillä Ulrik ja Laura asuivat molemmat vakituisesti Aurinkorannikolla.

Mukana häärää myös Lisa Hagel, jonka remonttiprojekti etenee pikkuhiljaa. Hector ja Lisa haikailevat molemmat toisiensa perään, mutta eivät osaa oikein ilmaista tunteitaan. Väärinkäsityksiä on siis luvassa. Lisa pääsee jälleen osallistumaan poliisintyöhön tulkin roolissa, kun Ulrikin ruotsalaisia ystäviä haastatellaan Espanjassa.

Lisalla riittää myös puuhaa, kun hän kokeilee lehtitoimittajan työtä auttaessaan ystäväänsä, joka työskentelee toimittajana ruotsinkielisessä ilmaisjakelulehdessä.

Tutkimukset etenevät molemmissa maissa, kun Ulrikin ja Lauran menneisyyttä, perheitä ja kontakteja selvitellään. Murhaaja pääsee kuitenkin livahtamaan Ruotsista ja suuntaa kohti Etelä-Eurooppaa, ja pian onkin jo seuraava henkilö hengenvaarassa.

Tarinassa ääneen pääsee myös murhaaja, jonka sisäistä dialogia seurataan tapahtumien lomassa. Hänen henkilöllisyytensä ja murhien motiivi säilyvät kuitenkin salaisuutena kirjan loppupuolelle saakka.

Kirjan voi lukea piakkoin myös suomeksi: Kuun pimeä puoli (suom. Katja Salmi) ilmestyy syyskuussa 2022.

[Stockholm: Albert Bonniers förlag, 2022]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *