Mari Jungstedt: Det andra ansiktet

det-andra-ansiktet

Gotlantilainen taiteilija Henrik Dahlman murhataan kesäasunnollaan hieman erikoisissa olosuhteissa. Poliisit Anders Knutas ja Karin Jacobsson alkavat tutkia tapausta, ja ennen pitkää löytyy toinenkin vastaavanlaisessa tilanteessa kuollut mies Tukholman seudulta.

Kirja alkaa laskuvarjohyppyonnettomuuden kuvauksella, ja tämän tapahtuman merkitys selviää pala palalta tarinan edetessä. Murhaajan henkilöllisyys ei paljastu liian varhain, vaan Jungstedt kehittää pohjaa tekojen motiiveille ja murhaajan mielenliikkeille vähitellen.

Kirjan tuttujen henkilöhahmojen ja Jungstedtin sujuvan tyylin vuoksi kirjan lukeminen tuntuu yhtä mukavalta kuin villasukat syksyisenä iltana saunan jälkeen. Det andra ansiktet on suositeltavaa lukemista perinteisen rikoskirjallisuuden ystäville. Tarina kulkee tutuissa merkeissä, ja pientä särmää harmoniaan luo Knutaksen haikailu entisen vaimonsa Linen perään. Tämä aiheuttaa mielipahaa ja epävarmuutta nykyiselle kumppanille Jacobssonille.

Mari Jungstedtin kirjoja löytyy paljon myös suomennettuina. Edellinen Knutas/Jacobsson -kirja on nimeltään Kullan kallis (suom. Emmi Jäkkö), jonka jälkeen Jungstedt on kirjoittanut yhdessä Ruben Elisassenin kanssa kirjan Tummempi taivas (suom. Anja Meripirtti). Tämä kirja suomeksi: Toiset kasvot (suom. Emmi Jäkkö).

[Stockholm: Bonnier, 2016]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *