Mari Jungstedt: Innan molnen kommer

Innan molnen kommer aloittaa Mari Jungstedtin uuden dekkarisarjan, jonka tapahtumapaikkana on Espanjan aurinkoinen Andalusia.

Ruotsalainen espanjan- ja ruotsinopettaja Lisa Hagel kokee elämässään suuren mullistuksen, kun aviomies päättää yllättäen lähteä uuden naisen mukaan 30 vuoden yhdessäolon jälkeen. Suurimmasta järkytyksestä toivuttuaan päättää myös Lisa repäistä itsensä irti vanhasta. Hän irtisanoutuu työstään ja sijoittaa asunnon myynnistä saadun osansa remontoitavaan taloon Espanjassa.

Lisa ehtii tuskin asettua Espanjaan, kun hän tutustuu flamenco-kurssilla kiinnostavaan leskimieheen ja poliisiin Hector Correaan. Hectorin vanavedessä Lisa joutuu mukaan jännittävien ja vaarallistenkin tapahtumien pyörteisiin.

Rondassa kuolee tunnettu syyttäjä Florian Vega, joka on ollut kaupungissa vaimonsa Mariannen ja heidän ruotsalaisten ystäviensä Evan ja Peterin kanssa. Heidän haastattelussaan tarvitaan tulkkia, joten Hector pyytää Lisan (jolla on myös tulkin pätevyys) avuksi.

Tutkimuksissa selviää, että Florianin kuolema ei ole onnettomuus tai itsemurha, vaan hänet paiskattiin syvään rotkoon tappotarkoituksella.

Kun myöhemmin kuolee eläkkeellä oleva lääkäri ja tämän jälkeen vielä iäkäs nunna, löytyy tapauksista yhdistäviä tekijöitä. Hector Correa kollegoineen joutuu kaivautumaan Francon aikaiseen Espanjan synkkään historiaan, josta viimein alkaa löytyä motiivi teoille.

Kirja suomeksi: Kun taivas tummuu, suomentanut Terhi Vartia.

[Stockholm : Albert Bonniers förlag, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *