Mari Jungstedt: Jag ser dig

Oikiksen opiskelijat Frida, Simon, Rasmus ja Annie lähtevät saariretkelle kesän päättymisen merkeissä. Kohde on syrjäinen Lilla Karlsö Gotlannin saaristossa. Ryhmällä on tarkoitus viettää saarella muutama päivä.

Ensimmäinen päivä kuluu auringosta ja merestä nauttien autiolla hiekkarannalla. Lounaan jälkeen koko raukea seurue nukahtaa, ja kun Frida herää päiväunilta, tekee hän karmaisevan löydön: hänen ystävänsä makaavat rannalla kuolleina.

Pahoin järkyttynyt Frida tekee hälytyksen, ja tapauksen tutkimukset polkaistaan käyntiin. Juttua ryhtyvät tutkimaan Anders Knutas ja Karin Jacobsson kollegoineen. Knutas ja Jacobsson ovat jälleen yhdessä myös yksityiselämän puolella edellisen kirjan (Pimeys keskellämme ) ongelmien jälkeen. Tuttujen henkilöhahmojen ongelmat ja ilonaiheet ovatkin tärkeässä roolissa tässä dekkarissa. Anders on lähestymässä eläkeikää, ja Karin haluaisi suhteelle virallisen ja sitoutuneen statuksen.

Nuorison kuolinsyy selviää, ja johtolankoja, niin oikeita kuin vääriäkin, riittää. Anders ja Karin hoitavat rikostutkinnan rutiinilla, ja mukana tapahtumien keskellä pörräävät taas entiseen malliin myös lievästi ärsyttävät journalistit Johan Berg ja Pia Lilja.

Lilla Karlsön rikoksen selvittelyn lisäksi kirjailija tarjoilee pohdittavaksi aikaisempia tapahtumia Uppsalan yliopistolta, jotka lopulta antavat selityksen Simonin, Rasmuksen ja Annien kohtaloon.

Tämä Anders Knutas -sarjan 15. kirja ilmestyy suomeksi syksyllä 2019 nimellä Näen sinut (suom. Taina Rönkkö).

[Stockholm: Albert Bonniers förlag, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *