Maria Adolfsson: Mellan djävulen och havet

Poliisi Karen Eiken Hornby jatkaa töitä Doggerland-sarjan kolmannessa osassa. Väkivaltainen raiskaaja piinaa Dunkeria. Osa uhreistaan kuolee ja osa selviää vaikeasti loukkaantuneina. Tapauksen selvittely on vaikeaa, koska vihjeitä tekijästä ei juuri ole. Uhrit ovat traumatisoituneita, eivätkä osaa paljoakaan kertoa tapahtumista.

Samoihin aikoihin palaa maailmalla menestynyt artisti Luna kotimaisemiin Doggerlandiin. Hänen tarkoituksenaan on työstää uutta materiaalia pitkän tauon jälkeen. Myös Karen pääsee Leo Friisin siivellä mukaan musiikkiväen juhliin tapaamaan julkkista. Muusikko Leo on mukana Lunan uudella levyllä ja on myös nuoruudessaan seurustellut tämän kanssa. Karen tuntee outoa mustasukkaisuutta, sillä hänellä on ollut pientä sutinaa Leon kanssa, joka kaiken lisäksi asustaa hänen piharakennuksessaan.

Seuraavana päivänä paljastuu, että Luna on kadonnut. Kukaan ei tiedä hänen liikkeistään, ja poliisi hälytetään tutkimaan katoamista. Rauhoittava tekstiviesti tulee kuitenkin Britanniasta. Luna kertoo tarvitsevansa hieman hengähdystaukoa, joten keissi voidaan unohtaa.

Karen keskittyy raiskaajan jahtaamiseen, mutta henkilökohtainen elämä tuntuu haittaavaan virkatyötä. Lisäksi hän tuntee itsensä oudon sairaaksi ja pelkää terveytensä puolesta.

Erään kohtalokkaan auto-onnettomuuden jäljiltä paljastuu vihjeitä, joiden perusteella Lunan poissaolo ei ehkä olekaan vapaaehtoista. Mutkikas juttu vaatii kovasti ponnisteluja selvitäkseen. Aika tuntuu loppuvan kesken, sillä Lunan henki on todellisessa vaarassa, eikä hänen olinpaikastaan ole tietoa.

Mellan djävulen och havet (Meren ja pirun välissä, suom. Terhi Vartia) edustaa hyvää ruotsalaista dekkarilaatua. Juoni on kekseliäs ja henkilöhahmot sopivan normaaleja ja todellisen tuntuisia, vaikka tapahtumapaikka Doggerland on kuvitteellinen.

[Stockholm: Wahlström & Widstrand, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *