Maria Adolfsson: Felsteg

Poliisi Karen Eiken Hornby on palannut kotisaarilleen Doggerlandiin Britanniassa vietettyjen vuosien jälkeen. Hän yrittää saada elämälleen uutta alkua traagisten tapahtumien jälkeen. Eräänä aamuna löytyy Karenin naapurustosta väkivaltaisella tavalla kuollut nainen, ja murhatutkimukset käynnistetään.

Poliisipäällikkö Jounas Smeeds jäävätään tutkinnanjohtajan tehtävästä, koska kuollut Susanne Smeeds on hänen ex-vaimonsa, ja Karen joutuu ottamaan vetovastuun. Tilanne on enemmän kuin kinkkinen, sillä Karen ja Jounas viettivät murhaa edeltäneen yön yhdessä hotellissa.

Karen alkaa penkoa Susannen elämää löytääkseen motiivin ja tekijän. Hän alkaa epäillä, että tapauksen ratkaisu saattaisi löytyä kaukaa 1970-luvulta, jolloin Susannen vanhemmat ja muutamat muut perustivat idealistisen kommuunin saarelle.

Maria Adolfsson on sijoittanut kirjan tapahtumat kuvitteellisille Doggerland-saarille, jotka sijaitsevat Pohjanmeressä olevan todellisen Doggermatalikon kohdalla Tanskan ja Iso-Britannian välissä. Kirjailija ei kuitenkaan onnistu luomaan paikasta todellisen tuntuista, joten miljöö ei tue tarinaa. Koska paikkaa ei mielessään voi oikein sijoittaa minnekään, tuntuu etteivät juoni, henkilöt ja ympäristö ole aivan synkroniassa.

Suomeksi: Harha-askel (suom. Sirkka-Liisa Sjöblom). Seuraava Doggerland-kirja Stormvarning ilmestyy ensi kuussa.

[Stockholm: Wahlström & Widstrand, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *