Maria Adolfsson: Spring eller dö

Viimeisillään raskaana oleva Karen Eiken Hornby on kokoontunut ystäviensä, työtoveridensa ja muun yleisön kanssa viettämään Doggerlandin ensimmäistä Pride-festivaalia. Fiilis on korkealla, kunnes hauskanpito katkeaa karmealla tavalla: joku avaa tulen väkijoukkoa kohden. Seuranneessa kaaoksessa joutuu Karen erilleen ystävistään ja joutuu kamppailemaan yksin itsensä turvaan.

Laukausten tauottua alkaa pelastushenkilökuntaa saapua paikalle. Juhlapaikalta löytyy kuusi kuollutta ja 11 loukkaantunutta ihmistä, heidän joukossaan myös Karenin ystävä Eirik From.

Doggerlandin tutut poliisit poliisipäällikkö Jounas Smeedin johdolla käyvät tapauksen kimppuun. Tekijä löytyykin pian kuolleena, hän on mies nimeltä Per Hader. Motiivia teolle ei vain tunnu löytyvän. Tutkimuksissa käy kuitenkin ilmi, että Per on elänyt melkoista kaksoiselämää vaimoltaan Agnes Branderilta salassa. Agnes suhtautuu miehensä kuolemaan oudon kylmäkiskoisesti. Ihmettelyä herättää myös, miksi Agnes yleensä on Perin kanssa aikoinaan naimisiin mennyt, Branderin mahtisuku ei tunnu vävypoikaa juurikaan arvostavan.

Ampumisen tutkinnan lomassa Karenilla on taas yksityiselämässäänkin selvittelemistä. Yllätysraskaus 49-vuotiaana vaatii vielä totuttelua, varsinkin kun suhde lapsen isään, muusikko Leo Friisiin on kovin tuore. Karen ei myöskään malta jättäytyä äitiyslomalle, vaan jatkaa poliisinhommia aivan viime tinkaan saakka, ja lopulta hän löytääkin itsensä ja syntyvän lapsen melkoisesta pinteestä.

Spring eller dö ilmestyy suomeksi syksyllä: Juokse tai kuole (suom. Terhi Vartia).

[Stockholm: Wahlström & Widstrand, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *