Maria Adolfsson: Stormvarning

Doggerland-sarjan aloittanut Felsteg (Harha-askel) aiheutti lieviä asennoitumisvaikeuksia, mutta nyt koko kuvitteellinen Doggerland-konsepti tuntuu heti alusta tutulta ja uskottavalta. Lisäksi Maria Adolfssonin kirjoittaminen on kehittynyt sujuvampaan suuntaan, hän keskittyy enemmän tarinan kehittelyyn, kun miljöön rakentaminen ei vaadi enää niin suurta osaa.

Pääosassa on edellisestä kirjasta tuttu poliisi Karen Eiken Hornby, jonka joulunvietto katkeaa, kun työ kutsuu. Nooröllä on kohdattu vanhempi mieshenkilö kuolleena, ja tapauksessa on syytä epäillä rikosta. Karen suuntaa pohjoiselle saarelle hieman ristiriitaisin tuntein, sillä hän on tarkoituksella ottanut etäisyyttä kotiseutuunsa. Nooröllä Karen joutuu kuitenkin kohtaamaan sukulaisiaan ja vanhoja perheasioita. Hänellä on myös suoranaisia vaikeuksia pitää poliisin rooli erillään henkilökohtaisesta elämästä ja ihmissuhteista.

Karenin ja kollegoiden tutkimukset etenevät mukavasti, kunnes löytyy seuraava ruumis. On selvää, että tapaukset ovat yhteydessä toisiinsa, ja juoni tiivistyy entisestään. Maria Adolfsson syöttää lukijalle mukavasti johtolankoja, jotka vähitellen yhdistyvät selkeäksi ja uskottavaksi ratkaisuksi.

Suomeksi: Myrskyvaroitus (suom. Sirkka-Liisa Sjöblom).

[Stockholm: Wahlström & Widstrand, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *