Maria Isacsson: Ensamfararen

Saga kohtaa sattumalta puistossa kompuroivan eläkeläismiehen Valdemarin, ja tästä tapaamisesta kehittyy yllättävä ystävyys. Pian tämän jälkeen Sagan isä Torbjörn sairastuu ja joutuu sairaalaan. Saga haluaa matkustaa kotiseudulleen isäänsä tapaamaan, mutta hänellä ei ole tarpeeksi rahaa junalipun ostamiseen. Yllättäen Valdemar tarjoutuu kuskaamaan Sagan Tukholmasta 500 kilometrin päähän Ruotsin länsirannikolle.

Perillä käy ilmi, että Torbjörnin sairastumiselle ei tunnu löytyvän järkevää selitystä. Lisäksi äiti Lilian käyttäytyy oudolla tavalla. Pian myös Lilian joutuu sairaalahoitoon, ja Saga ryhtyy selvittelemään perheensä tilannetta juurta jaksaen. Menneisyydestä alkaakin paljastua salattuja asioita.

Ensamfararen on kertomus perhesuhteista ja yksinäisyydestä. Kirjan tunnelma on tiivis ja surumielinen, mutta ei kuitenkaan ahdistava. Maria Isacssonin esikoisromaanin alakuloinen vire tekee tarinasta todentuntuisen ja uskottavan, vaikka menneisyydestä paljastuva tapahtumaketju on varsin järkyttävä.

[Helsingborg: Hoi Förlag, 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *