Marianne Cedervall: Dit solen aldrig når

Tryggve ja Anki sekaantuvat jälleen rikoksen tutkimuksiin. Tällä kertaa kyseessä on journalisti Ninni Engelhardtin katoaminen kesken juttusarjan kirjoituksen.

Tryggve on matkustanut lomalle Espanjaan. Samaan aikaan Ninni Engelhardt kiinnostuu Smissarvessa Gotlannissa sijaitsevasta kirkon ylläpitämästä ”Naistentalosta” (Fruntimmershuset), joka aikanaan toimi eräänlaisena lepokotina ja turvapaikkana naisille ja heidän lapsilleen. Ninni on viettänyt aikaa kyseissä paikassa eräänä lapsuutensa kesänä, mutta hänen muistonsa tuolta ajalta ovat hataria. Dementoitunut äiti Kerstin ei myöskään osaa kertoa Naistentalosta, mutta vaikuttaa ahdistuneelta, kun Ninni ottaa asian puheeksi.

Ninni matkustaa paikkakunnalle ja alkaa ottaa selvää, mitä talossa vuosia aikaisemmin oikein tapahtui. Kaikki paikkakuntalaiset eivät katso hyvällä vanhojen asioiden tonkimista ja Ninni saakin nimettömän kehoituksen lopettaa urkkiminen. Uhkauksesta huolimatta Ninni jatkaa työtään. Hän matkustaa Espanjaan tapailemaan lomailevaa Tryggveä, jolla on tietoa Naistentaloon liittyvästä selvittämättömästä rikoksesta. Matkan jälkeen Ninni katoaa jäljettömiin.

Tryggve keskeyttää lomansa ja alkaa yhdessä Ankin kanssa tehdä omia epävirallisia tutkimuksiaan. Ankin sosiaalinen verkosto ja Tryggven vanhat poliisikontaktit osoittautuvat jälleen tehokkaiksi, ja rikos selviää heidän avullaan.

Marianne Cedervall kirjoittaa leppoisia dekkareita, jotka sijoittuvat idylliselle Gotlannin saaren maaseudulle. Mukana on jälleen valikoima persoonallisia paikallisia asukkaita ja heidän kiinnostavia ihmissuhteitaan. Dit solen aldrig når on sarjan kolmas osa ja se ilmestyy suomeksi helmikuussa 2024: Talo kallion katveessa (suom. Riie Heikkilä).

[Stockholm: Lind & Co, 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *