Marianne Cedervall: Som daggen stilla kysst

Gotlannin Mullvaldsissa vietetään mahtihäitä, kun paikallisen suurtilallisen Bengt Siltbergin tytär Amanda vihitään Fredrik Svenssonin kanssa. Miespuolisen perijän puuttuessa on Amanda lupautunut jatkamaan maatilan pitoa yhdessä Fredrikin kanssa vanhempiensa Bengtin ja Tittin jälkeen.

Kaikki eivät tosin katso hyvällä Amandan puolisonvalintaa, etenkin Bengtin serkku Paul Norrby on käärmeissään, sillä hän olisi suonut näkevänsä poikapuolensa Danielin seudun suurimman tilan isäntänä. Danielilla itsellään ei ole mitään Amanda ja Fredrikin avioliittoa vastaan, hän on hyvä ystävä molempien kanssa.

Titti on värvännyt Anki Karlssonin ja Tryggve Fridmanin hääjuhliin auttamaan. Anki on tarjoilemassa ja Tryggve toimii juomanlaskijana erityisen ”morsiamen katselmuksen” aikana. Gotlantilaiseen hääperinteeseen kuuluu, että juhlien lopussa häihin kutsumatta jäänet kyläläiset pääsevät tervehtimään morsianta ja nauttimaan juomaa ja pikkusuolaista.

Tämän ohjelmanumeron aikana sulhanen Fredrik loistaa poissaolollaan. Amanda on ensin hieman ärsyyntynyt miehen käytöksestä, mutta huolestuu sitten, kun tätä ei etsiskelyistä huolimatta löydy mistään. Sen sijaan maakellarista löytyy Fredrikille kuulunut verinen kravatti.

Poliisi kutsutaan paikalle, ja Fredrikin katoamista aletaan tutkia mahdollisena rikoksena. Tavoilleen uskollisina myös Anki ja Tryggve aktivoituvat mysteeriä selvittelemään. Fredrikin äiti on oudon vaitonainen poikansa asioiden suhteen, joten syytä katoamiselle aletaan etsiä kauempaa menneisyydestä.

Som daggen stilla kysst on neljäs osa Anki ja Tryggve -dekkarisarjassa, jossa meno on leppoisaa rikoksista ja murhista huolimatta.

[Stockholm: Lind & Co, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *