Mark Johnson: Det blinda spelet

Erinäisistä syistä johtuen on Jonathan Stark menettänyt asemansa hallituksen energia-asiantuntijana. Myöskään paluu yliopistomaailmaan tutkijaksi ei ole mahdollista. Jonathan ei kuitenkaan ole toimeton, sillä miehen pitää kiireisenä ruotsalaisen kaasuverkon myynti.

Kyse ei kuitenkaan ole ihan tavanomaisesta konsulttitoimeksiannosta. Energiavarantojen herruudesta käydään tiukkaa taistelua, joten korruptiota ja väkivaltaa riittää. Kaasuverkosta on kiinnostunut myös venäläinen sikarikas Andrei Sušinski, jolle mikään keino ei ole liian törkeä tai laiton käytettäväksi.

Ruotsiin on myös saapumassa pakolaisia kuljettava laiva. Yksi matkustajista on nainen, jolla uskotaan olevan kiinnostavaa ja tulenarkaa tietoa hallussaan. Jonathan lähtee vastaanottamaan laivaa, ja satamassa päivystää myös edellisestä kirjasta (Den enkla sanningen) tuttu toimittaja Betty Lind. Naisen henki on vaarassa, ja Jonathan ja Betty yrittävät kuljettaa hänet turvaan.

Det blinda spelet sisältää tiukkaa toimintaa ja poliittista valtapeliä koko rahan edestä, ja tempo ja rytinä säilyvät tarinan loppuun saakka.

[Stockholm: Norstedts, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *