Mattias Edvardsson: En familjetragedi

Kolmikymppinen Jennica tapaa Tinderissä mielenkiintoisen Stevenin, joka on leskeksi jäänyt lastenlääkäri. Edellisiin deitteihinsä pettynyt Jennica hurmaantuu vanhemman miehen charmista ja päättää panostaa suhteeseen.

Nuori Karla on muuttanut kotiseudultaan Lundiin opiskelemaan ja tekee keikkaa siivoajana odotellessaan opintojen alkua. Siivouskohde on Steven Rytterin suuri talo, jossa asuu myös miehen sairaalloinen vaimo Regina, joten Stevenin Jennicalle syöttämä tarina kuolleesta vaimosta on täyttä puppua. Karlan elämää varjostaa huoli aineita käyttävästä äidistään. Lundissa hän kuitenkin tapaa uuden ystävän Waheedan, joka tuo iloa ja turvaa hänen elämäänsä.

Yksinhuoltaja Bill on talousvaikeuksissa menetettyään työnsä. Hänen vaimonsa Miranda on kuollut syöpään ja mies yrittää saada elämää sujumaan kaksin 8-vuotiaan tyttärensä Sallyn kanssa. Bill päättää ottaa asuntoonsa alivuokralaisen rahatilannetta helpottamaan, ja pian muuttaakin Karla heidän luokseen asumaan.

Myös Jennicalla on yhteyksiä Billiin, sillä hän oli nuorena Mirandan parhaita ystäviä. Jotain vakavaa kuitenkin tapahtui, sillä heidän välinsä viilenivät jo vuosia sitten.

Heti kirjan alussa tulee ilmi, että Steven ja Regina tapetaan. Tarina kertookin tapahtumista, jotka vääjäämättä johtavat tähän perhetragediaan. Juonen lomassa on poliisin kuulustelupöytäkirjoja, joissa yritetään saada tolkkua tapahtuneeseen.

En familjetragedi jatkaa Mattias Edvardssonin sarjaa, jossa solmuiset ihmissuhteet ja perheiden sisäiset ongelmat johtavat julmaan lopputulokseen. Tuttuun tapaan kertojina vuorottelevat eri henkilöt, jolloin asioihin tulee monta erilaista näkökulmaa ja totuutta.

Kirja ilmestyy suomennettuna kesäkuussa 2022: Perhetragedia (suom. Outi Menna).

[Stockholm: Forum, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *