Mattias Edvardsson: Goda grannar

Opettaja Micke ja kiinteistönvälittäjä Bianca ovat muuttaneet lapsineen Tukholmasta Skånen rauhaan idylliselle pientaloalueelle hyvään naapurustoon. Pariskunta vakuuttelee itselleen, kuinka irtiotto kaupungista rauhalliseen ympäristöön tekee hyvää niin lapsille kuin vanhemmillekin, mutta todellinen syy muuttoon selviää vasta myöhemmin.

Lähimmät naapurit tulevat tutuiksi: Amerikassa uraa tehnyt entinen malli Jaqueline hieman erikoisen poikansa Fabianin kanssa, ympäristöään haukkana tarkkaileva eläkeläispariskunta Åke ja Gun-Britt sekä yksin asuva Ola.

Omakotitaloalueen rauha rikkoutuu pahan kerran, kun pyöräilevä Bianca jää auton yliajamaksi. Tapaus vaikuttaa ensin traagiselta onnettomuudelta, mutta vähitellen alkavat tyynen pinnan alla muhivat ristiriidat ja salaisuudet pulpahdella pintaan, ja henkilöistä ja heidän välisistä suhteistaan paljastuu yllättäviä seikkoja.

Mattias Edvardssonin edellisestä loistavasta kirjasta tutun konseptin mukaan on tarinassa kertojana ensin Micke, mutta kun suunvuoron saavat muutkin asukkaat, tulee tapahtumiin uutta perspektiiviä. Edvardssonin taitava psykologinen ote ja jännitteisten ihmissuhteiden kuvaaminen onnistuu tälläkin kertaa, tarina etenee vaivattomasti kohti loppua, jossa totuus viimein paljastuu.

Kirja suomeksi: Hyvät naapurit, suom. Outi Menna.

[Stockholm: Forum, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *