Mattias Edvardsson: Lova mig tystnad

Tarinassa seurataan kahden trelleborgilaisperheen elämää. Jari ja Maria Kekkonen ovat menestyviä uraihmisiä, joilla on teini-ikäiset tyttäret Isabella ja Amanda. Isabella harrastaa vakavissaan jalkapalloa ja suorittaa samalla koulua loistavin arvosanoin. Hänellä on saman ikäinen poikaystävä Sixten, jonka hän on tuntenut jo vuosien ajan. Pikkusisko Amanda kokee olevansa vähän isosiskon varjossa, vaikka hän on taitava voimistelija ja myös kauneudella siunattu.

Kaupungin toisella laidalla asuu Palevskin perhe, isä Sasho, äiti Linda ja poika Niko. Sasho ja Linda työskentelevät elintarvikeliikkeessä ja ovat tyytyväisiä elämäänsä, vaikkakin haluavat pojalleen parempaa koulutusta ja suurempaa menestystä elämässä.

Amanda ja Niko tapaavat ja alkavat seurustella. Jari ei ole asiasta innoissaan, sillä hänellä on kouluaikoinaan tuntenut, tai ainakin tietänyt Sashon. Jotain kitkaa miehillä on ollut, mutta asia selviää vasta myöhemmin. Niin kuin moni muukin seikka, sillä Mattias Edvardsson luo taitavasti jännityksen ilmapiirin, eikä paljasta henkilöiden salaisuuksia turhan aikaisin.

Kirjan varsinainen juoni on Amandan kuolema ja syyllisen ja syiden etsiminen. Tarinassa liikutaan eri aikatasoilla, vuosi ennen murhaa, tapahtuman ajankohtana sekä sen jälkeen. Kirjailija jakaa vihjeitä vuorotellen eri hahmojen kokemusten ja kertomuksen kautta, mutta asioiden oikean tolan selvittäminen ei todellakaan ole yksinkertaista, sillä matkan varrella tulee useampikin yllätys vastaan.

Ilmestyy suomeksi helmikuussa 2024: En sano sanaakaan (suom. Hanna Arvonen).

[Stockholm: Forum, 2023]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *