Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt: Som man sår

Sarjan edellisen kirjan tapahtumista on kulunut kolmisen vuotta. Vanja Lithner ja Jonathan ovat pienen Amanda-tyttären vanhempia. Töissäkin sujuu mukavasti, sillä Vanja on noussut Torkelin jälkeen Murharyhmän johtoon. Torkelin elämä puolestaan on luisunut vääjäämättä melkoiseen alamäkeen, mies on pahasti alkoholisoitunut ja syrjäytynyt.

Pienessä Karlshamnin kaupungissa Ruotsin etelärannikolla tapahtuu sarja ampumisia, joiden uhreina ovat Kerstin Neuman, Bernt Andersson ja Angelica Carlsson. Vanjan johtama tutkintaryhmä lähtee Krista Kyllösen johtaman paikallispoliisin avuksi rikossarjaa selvittelemään. Mukana ovat vanhat tutut Ursula, Carlos ja Billy.

Sebastian Bergman pitää Tukholmassa harvakseltaan psykologinvastaanottoa, mutta ei oikein jaksa innostua asiakkaidensa asioista. Yksityiselämän puolella on vaihteeksi seesteisempää, sillä hän on jättänyt vanhan elämäntyylinsä taakseen ja seurustelee nyt vakavissaan Ursulan kanssa. Lisää onnellisuutta elämään tuo lapsenlapsi Amanda, jota hän tapaa säännöllisesti.

Billy on myös saamassa perheenlisäystä, sillä vaimo My on raskaana. Myllä ei ole aavistustakaan miehensä kaksoiselämästä, ja Billy onkin päättänyt muuttaa elämänsä suunnan ja keskittyä perheeseensä. Sarjamurhaaminen saa jäädä, mutta sisäisen demonin voittaminen osoittautuu mahdottomaksi.

Karlshamnissa ryhmä alkaa etsiä uhrien väliltä yhdistäviä tekijöitä. Apua tarvitaa myös Sebastianilta, joka epävirallisesti auttaa tekijän profiloinnissa. Työ tuottaakin tulosta, sillä pian poliisilla on vahva epäily tekijöistä. Seuraava ongelma onkin saada parivaljakko kiinni, ennenkuin uhrien määrä kasvaa.

Tarina on taattua Hjorth/Rosenfeldt-laatua: vauhtia, jännitystä ja yllättäviä juonenkäänteitä. Murhaajien kiinnisaamiseen tarvitaan lopulta myös Torkelin apua, arvostettu ex-päällikkö ajaa partansa ja selvittää päänsä ja lähtee mukaan kostonhimoisen kaksikon perään.

Kirjan lopussa odottaa melkoinen yllätys, joka toivottavasti tietää jatkoa sarjalle. Kirja ilmestyy suomeksi lokakuussa 2021: Vihan jäljet (suom. Elina Lustig).

[Stockholm: Norstedts, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *