Mikaela Bley: Död för dig

Caroline Hjorthufvud ja Gustav Jovanovic elävät unelmaelämää Malmössa tyttäriensa Astridin ja Wilman kanssa. Rikkaan tukholmalaisperheen tytär Caroline on tehnyt uraa näyttelijänä, bosnialaistaustainen Gustav on puolestaan kasvanut vaatimattomissa olosuhteissa Malmön Rosengårdin lähiössä, mutta on onnistunut aikuisena tekemään rahaa pelibisneksessä.

Eräänä päivänä Gustav saa poliisilta puhelun toimistolleen Kööpenhaminaan. Vaikuttaa siltä, että Caroline ja lapset ovat kadonneet. Massiiviset etsinnät käynnistetään, mutta mitään kunnollisia johtolankoja kadonneiden jäljittämiseksi ei ole.

Carolinen vanhemmat Birgitta ja Bengt syyttävät Gustavia, jota he eivät ole koskaan hyväksyneet tyttärensä mieheksi. Gustavin äiti Hasiba puolestaan epäilee Carolinella olevan sormensa pelissä katoamisessa. Poliisin puolelta asiaa hoitavat Henrik Hedin ja Leia Kaplan kollegoidensa kanssa. Henrik on vastikään muuttanut Malmöhön, eikä alku Leian partnerina suju täysin kitkattomasti. Henrik on entinen jalkapallotähti ja pelaajauralta jäi mukaan lempinimi ”The Killer”.

Caroline pääsee karkuun sieppaajiltaan ja hänet toimitetaan sairaalaan. Hän ei kuitenkaan tunnu muistavan tapahtumista juuri mitään, eikä osaa kertoa missä on ollut tai keitä kidnappajat ovat. Hän ei myöskään osaa sanoa missä lapset ovat.

Tarina etenee eri kertojanäkökulmien mukana, vuorotellen äänessä ovat Caroline, Gustav ja Henrik. Gustavilla on taakkanaan bosnialainen rikollisorganisaatio ”Perhe”, jossa hänen serkkunsa Asif on mukana. Carolinen elämästä paljastuu tyytymättömyys perheenäidin rooliin, kun oma ura on jäänyt taka-alalle. Caroline on myös joutunut jättämään rakkaan Tukholman, eikä viihdy Malmössä.

Död för dig on jännittävä psykologinen trilleri, joka aloittaa The Killer -sarjan. Aiemmista kirjoista tuttu toimittaja Ellen Tamm vilahtaa sivuosassa myös tässä tarinassa.

Kirja ilmestyy suomeksi kesäkuussa 2023: Totuus (suom. Anu Heino).

[Stockholm: Norstedts, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *