Mikaela Bley: Liv

Liv on toinen osa sarjassa, jonka päähenkilönä on reportteri Ellen Tamm. Ensimmäinen osa Lycke (suom. Tyttörukka) ilmestyi vuonna 2015. Aiemmat tapahtuvat ovat johtaneet tilanteeseen, jossa Ellen kärsii työuupumuksesta ja on nyt sairauslomalla. Hän lähtee toipumaan lapsuuden kotiseudulleen maaseudulle Tukholman eteläpuolelle Sörmlantiin, jossa hänen äitinsä yhä asuu. Sairausloma jää kuitenkin sikseen, sillä Ellen saa kuulla seudulla tapahtuneesta kuolemantapauksesta. Nainen on löydetty tapettuna pellon laidalta.

Kertomuksessa on mukana henkilöitä, joiden roolia ei aluksi selitetä tarkemmin. Kotirouva Alexandra on ahdistuneen ja hermostuneen oloinen, eikä saa otetta kahteen lapseensa Beaan ja Märthaan. Kyläilemässä oleva anoppi aiheuttaa stressiä, ja aviomies Patrik on poissaoleva niin henkisesti kuin fyysisestikin. Opettaja Hannalla on pelkotiloja ja huolta lapsista Karlista ja Alicesta. Hänen avomiehensä Stoffe ei tunnu juurikaan olevan avuksi.

Tarinan yllätyksellinen juoni aukeaa vähitellen ja lopulta paljastuu myös mitä tapahtui Ellenin kaksoissiskolle Elsalle, joka kuoli 8-vuotiaana.

[Stockholm: Lind & Co, 2016]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *