Mikaela Bley: Louise

Oikeusministeri Louise Bohman joutuu kinkkiseen tilanteeseen, kun hänen lehdistösihteerinsä Anders Heed löydetään kuolleena. Heed on joko hypännyt tai pudotettu hallitusrakennus Rosenbadin katolta.

Pian on media Bohmanin kimpussa ja hänestä luodaan kuva julmana ja häikäilemättömänä esimiehenä. Myös Andersin vaimo Vanessa syyttää Bohmania miehensä kuolemasta. Kaiken hässäkän keskellä Louisen mies Rolf muuttaa pois kotoa pariskunnan tyttären Noran kanssa.

TV4:n rikostoimittaja Ellen Tamm alkaa työstää dokumenttia Louise Bohmanista tarkoituksenaan välittää ristiriitaisesta henkilöstä oikeudenmukainen ja todenperäinen kuva. Bohman suhtautuu dokumenttiprojektiin myönteisesti, ja näin Ellenille avautuu pääsy oikeusministerin lähipiiriin.

Rikostutkimusten edetessä alkaa näyttää yhä vahvemmin siltä, että Heedin kuolema on murha. Ellen alkaa tahollaan penkoa asioita ja tapahtumien taustalta nousee esiin eri ihmisten välisiä henkilökohtaisia ja poliittisia solmuja ja salaisuuksia.

Samanaikaisesti hän yrittää selvittää yksityiselämäänsä liittyviä ongelmia. Kaksoissisko Elsan kuolema vuosia sitten kummittelee yhä mielessä, eikä suhde äitiin ole kovin hyvä. Vaikeuksia aiheuttaa myös Elleniä piirittävä menneisyyteen liittyvä Didrik, joka käyttäytyy uhkaavasti.

Louise on kolmas osa Ellen Tamm -sarjassa, joten lukijalle on eduksi, että tuntee aiempien kirjojen Lycke (Tyttörukka) ja Liv (Sisaret) tapahtumat ja ihmiset.

Louise ilmestyy suomeksi toukokuussa 2024: Riivinrauta (suom. Hanni Salovaara).

[Stockholm: Wahlström & Widstrand, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *