Mikaela Bley: Systern

Gyldenstedtin perhe on kokoontunut 18-vuotissynttäripäivällisille maalaiskartanolleen. Päivänsankari Märtha ei ole ilmaantunut pöydän ääreen ja sekös juhlavieraita ärsyttää. Juhlat saavat kuitenkin äkkinäisen lopun, kun salongissa alkaa tuntua savun hajua ja kohta huomataakin tulen olevan irti. Tulen keskeltä kylpyläosastolta löydetään Märthan eloton ruumis.

Mikaela Bleyn edellisestä kirjasta tutut poliisit Henrik Hedin ja Leia Kaplan ottavat asian selvittääkseen. Pian löytyykin todisteita, että Märtha ei kuollut tulipalossa, vaan jo aikaisemmin päähän kohdistuneen iskun seurauksena. Gyldenstedtin perhe, vanhemmat ja isosisko Louise ovat ymmärrettävästi järkyttyneitä ja poissa tolaltaan.

Kirjan toinen juonikuvio seuraa Francesia, joka yhdessä siskonsa Ritan ja heidän kuolleen sisarensa teini-ikäisen pojan kanssa elää piilosilla. Ketä tai mitä Frances pelkää ei selviä hetkessä, mutta uhka on ilmeinen, niin suurta vaivaa hän näkee pitääkseen perheensä pois näkyviltä. Nimet on vaihdettu ja asuinpaikkaa muutettu, mutta silti Frances saa viestin, jossa todetaan heidän paljastuneen.

Henrik ja Leia keskittyvät Gyldenstedtin perheen taustojen ja elämän tutkimiseen. Sieltä löytyykin kaikenlaista outoa perhekunniaa ja perimysjärjestystä koskevaa sääntöä, jotka nykymaailmassa tuntuvat kovin tunkkaisilta ja ahdistavilta. Tutkinnan edetessä alkaa kuitenkin löytyä seikkoja, jotka yhdistävät Märthan ja Francesin kokemukset. Märthan murhaan löydetään motiivi yllättävältä taholta ja syyllinen jää lopulta kiikkiin.

[Stockholm: Norstedts, 2023]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *