Mons Kallentoft: Amason

Kansallismuseoon tehdään täsmäisku helikopterin avulla. Kattoikkunan kautta murtautujat pääsevät sisään vartioituun kiinteistöön. Sisällä näyttelysalissa he onnistuvat ohittamaan magneettikenttäsuojauksen ja anastavat Kreikasta lainassa olevan Amatsonien kuningatar Hippolyteen jalokivin koristellun sukkanauhavyön, jolla uskotaan olevan maagisia ominaisuuksia.

Paikalla museossa on sattumalta myös tuttu poliisi Kala, mutta hän ei pysty ryöstöaikeita estämään, sillä rosvot käyttävät sumeilematta aseitaan ja tappavat pari vartijaa. Myös Kala saa osumaa, mutta ei loukkaannu vakavasti.

Museon johtaja, maahanmuuttajataustainen Fatima Beros on tapauksesta järkyttynyt. Pahemmaksi asiat kuitenkin muuttuvat, sillä jo seuraavana päivänä myös Fatima pääsee hengestään.

Kreikan viranomaiset ovat käärmeissään kansallisaarteensa katoamisesta ja patistavat ruotsalaisia etsimään esine ja palauttamaan se omistajilleen. Tehtävää ryhtyy ratkomaan Zack Herry tuttujen työkavereidensa kanssa.

Zackilla on muutenkin yhteyksiä tapahtumien taustoihin, sillä hänen äitinsä, upporikas bisnesnainen Olympia Karlsson on ollut suuressa roolissa, että vyö on saatu Tukholmaan näytille. Lisäksi Zackin partneri Hebe on Fatima Berosin ystävä.

Hebe on viimeisillään raskaana, mutta tulevan lapsen terveydestä herää huoli, kun testit näyttävät punaista harvinaisen ja parantumattoman sairauden suhteen. Olympia kuitenkin vannoo löytävänsä parannuskeinon, jos se vain rahasta on kiinni.

Varkauden tutkimukset osoittautuvat hankaliksi ja tapauksen lonkerot johtavat Lontoon kautta Ranskaan, jonne Zack ja Deniz matkustavat vihjeiden perässä. Yllättäen alkaa näyttää siltä, että jollakulla Olympian Heraldus-yrityskonsernissa on tekemistä asian kanssa.

Zack Herry on tapansa mukaan parhaimmillaan, kun vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää. Hän saa apua tutkimuksiinsa hyvältä ystävältään Abdulalta, jonka monipuolinen kontaktiverkosto tulee taas kerran tarpeeseen. Amason on täynnä suoraviivaista toimintaa tuttujen hahmojen kera. Henkilökohtaiset ongelmat ja huolet eivät Zackin menoa hiljennä, kun asiat on vain hoidettava.

[Stockholm: Forum, 2023]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *