Mons Kallentoft & Anna Karolina: Albino

Zack Herry on jälleen kerran mies paikallaan, kun tarvitaan tehokasta tuloksentekijää ja rikollisten pysäyttäjää. Tällä kertaa kyseessä on keissi, jossa mies löydetään metsiköstä henkitoreissaan. Pelastusyrityksistä huolimatta Abbe Lindgren kuolee verenhukkaan, sillä häneltä on irrotettu toinen käsivarsi.

Uhrilla on harvinainen sairaus, albinismi. Heti kohta Abben kuoleman jälkeen siepataan Glory Mabumba, joka on palaamassa kotiin muotinäytöksestä. Myös Gloryllä on sama sairaus, joten tapaukset kytketään heti toisiinsa ja poliisi käynnistää pikaisesti etsinnät Gloryn löytämiseksi.

Yksityiselämässään Zack sekoilee pahan kerran. Tyttöystävä Indhan kuoleman jälkeen on hän vanhan ihastuksensa Heben kanssa yhdessä. Tilannetta mutkistaa se tosiseikka, että Hebe on Zackin sisko ja lisäksi raskaana. Yllättäen Hebe sairastuu vakavasti, ja ainoa pelastus on elinsiirto. Sopivaa luovuttajaa etsiessään joutuu sisarusten äiti Olympia Karlsson kääntymään Zackin puoleen.

Zack Herry ja hänen työparinsa Deniz seuraavat johtolankoja paloittelumurhasta tuomitun Ringo Imamun luo pahamaineiseen Kumlan vankilaan. Ringolla on vahvat sidokset afrikkalaiseen taikauskoon, joka liittyy juuri albinismi-ihmisiin. Tarun mukaan heidän luistaan jauhetulla pulverilla on erityisiä terveysvaikutuksia.

Hyvin alkuun päässeet tutkimukset joutuvat pahaan vastatuuleen, kun Zack kidnapataan ja kuljetetaan salaiseen paikkaan.

Tässä tilanteessa joudutaan turvautumaan taas Zackin ystävän Abdula Kahnin apuun. Mies värvätään soluttautumaan Kumlaan ja urkkimaan tietoonsa Zackin olinpaikka. Tehtävä kuulostaa vaikealta ja se myös osoittautuu ennakkopelkojen veroiseksi. Tapahtumien edetessä Abdula joutuu taas lähes mahdottoman valinnan eteen.

Albino on tiukkaan pakattu toimintapaketti, joka on erittäin jännittävä ja paikoin melkein liiankin pelottava. Tällaisen tunnelman luominen kirjoittamalla ilman visuaalisia tehosteita on melkoinen suoritus ja erittäin taitavien tarinankertojien merkki.

[Stockholm: Bookmark, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *