Mons Kallentoft & Anna Karolina: Falco

Herkules-sarjan viidennessä osassa Mons Kallentoftilla on uusi kirjoittajapari Anna Karolina Larsson. Tarinan tyyli, intensiivisyys ja koukuttavuus ovat onneksi edelleen samalla korkealla tasolla kuin sarjan aiemmissa osissa, jotka Kallentoft kirjoitti yhdessä Markus Luttemanin kanssa.

Koossa ovat myös kaikki tutut hahmot päähenkilö Zack Herryn rinnalla; poliisikollegat Deniz, Sirpa, Sandra, Rudolf ja Douglas, paras ystävä ja taistelutoveri Abdula, naapurin Ester sekä mystinen Hebe ja tämän äiti, Olympia Karlsson.

Meno kiihtyy nollasta sataan heti alkusivuilla, kun tukholmalaisella metroasemalla tapahtuu useita uhreja vaativa terroriteko. Zack on paikalla ja taltuttaa tekijän, joka on teini-ikäinen tyttö.

Pari viikkoa tapauksen jälkeen ilmoitetaan huumeliigan jäljillä ollut poliisi Roger Dahl kadonneeksi. Roger on toiminut yhdyshenkilönä rikollisjärjestöön soluttautuneelle ”Copperille”, jonka henkilöllisyys on vain hänen tiedossaan. Zack siirtyy Rogerin tilalle ja ryhtyy yhteistyöhön Copperin kanssa saadakseen liigan johtajan Bogan Ravin kiinni.

Yksityiselämän puolella Zackilla on uusi tyttöystävä, salaperäinen ja eksoottinen Indha. Vanha ihastus Hebe tosin kummittelee taustalla, ja Zack yrittää selvittää, onko mahdollista, että hänen oma biologinen äitinsä olisi Heben äiti Olympia.

Bogan Ravin lähelle päästäkseen Zack lähettää ystävänsä Abdulan tekemään tämän kanssa huumekauppaa. Tehtävä osoittautuu kuitenkin oletettua vaarallisemmaksi, ja Abdula joutuu tekemään jotain, joka vaarantaa lopullisesti hänen ja Zackin välisen luottamuksen ja ystävyyden. Tilanne näyttää toivottomalta, mutta myöhemmin paljastuva ovela juonen yksityiskohta muuttaa asetelmia.

Metroaseman terroritekoa tutkiessaan Zack ja Deniz saavat vihiä teinitytön värvänneestä porukasta. Jälkiä seuratessaan kaksikko yhyttää yhden jiddahisteista eräästä asunnosta ja Deniz kokee elämänsä järkytyksen. Juoni on täynnä tämän kaltaisia yllätyksiä, joten tarinan vauhti ja jännitys pysyvät punaisella koko rupeaman ajan.

[Stockholm: Bookmark, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *