Mons Kallentoft: Blickfångarna

Linköpingissä poliisi Malin Fors tuskailee vanhan ratkaisemattoman keissin kanssa: poika löydettiin eräältä niityltä kuolleena kaikki luut murskana. Yllättäen algerialainen nainen ottaa yhteyttä ja kertoo olevansa pojan äiti. Malin lähtee Algeriaan hakemaan DNA-näytettä tunnistuksen tekemiseksi. Perillä käy selväksi, että nainen vaatii kuitenkin päästä Ruotsiin hyvästelemään poikansa. Hän kertoo istuneensa vankilassa poliittisin syin tuomittuna ja pojan kadonneen sillä välin.

Mielipiteitä herättävä taiteilija Erik Ingemar Karlsson pitää näyttelyä entisessä kotikaupungissaan Linköpingissä. Näyttelyn avajaisissa piipahtaa taulukaupoilla myös Malinin tytär Tove, joka on tätä nykyä erittäin menestyvä toimija finanssialalla. Todisteena tästä on hulppea asunto Tukholmassa.

Malinille on alkanut taas häppä maistua ja eikös hän kohta jo olekin baarissa Erik Ingemarin kanssa. Ilta päättyy vanhan kaavan mukaan, mutta pahempaa on tulossa. Taiteilija nimittäin löydetään kuolleena, ja Malinilla on täysi työ yrittää salata suhteensa uhriin.

Murhatutkimusten edetessä Malin sotkeutuu yhä pahemmin valheidensa verkkoon, ja pian onkin jo koko ura ja elämä poliisina vaarassa. Malin tekee paniikkiratkaisun ja pakenee Toven huomaan. Kollegat ovat kuitenkin kintereillä, ja hänen on jatkettava matkaa ja piilottelua ja samalla yritettävä puhdistaa maineensa ja löytää oikea syyllinen.

Mons Kallentoft on erittäin tuottelias kirjailija, parinkymmenen vuoden aikana kirjoja on ilmestynyt enemmän kuin yksi per vuosi. Suuri määrä ei kuitenkaan laske tuotannon laatua, sillä Kallentoft kirjoittaa tämän hetken parasta rikostarinaa, jota valitettavasti on suomennettu kovin säästeliäästi.

[Stockholm: Forum, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *