Mons Kallentoft: Bödelskyssen

Malin Fors on palannut Bangkokista takaisin kotiin Linköpingiin. Alkoholiongelma on hallinnassa ja hän on taas sataprosenttisesti mukana poliisin työssä.

Fors ja työparinsa Zeke kollegoineen saavat hälytyksen Linköpingin lentokentälle, jossa on kaapattu kone. Teon motiivina on kaappari Joakim Holmbergin suru ja epätoivo 14-vuotiaan tyttärensä Josefinen itsemurhan jälkeen. Josefinen järkyttävän teon aiheutti some-nöyryytys, jonka takana olivat Klara Kowalski, Agnes Pehrsdotter ja Casper Svensson, jotka Holmberg vaatii paikalle koneessa istuvien panttivankien tilalle. Poliisi ei tietenkään voi moiseen suostua, ja suunnittelee rynnäkköä koneeseen.

Malin Fors tuntee kaappari Joakim Holmbergin ja on saanut tähän puheyhteyden. Tilanteen johtaminen ei kuitenkaan tunnu olevan kenenkään käsissä, ja kun kaappaus päättyy, ei kuolonuhreilta vältytä.

Joitain kuukausia lentokentän tapahtumien jälkeen löytyy Klara Kowalski tapettuna autoromuttamolta, ja pelätään, että myös Agnes ja Casper ovat vaarassa. Mutta kuka on kostotoimien takana, kun Joakim Holmberg kuoli kaappausdraamassa? Selvittelytyöhön ryhtyvät Malinin ja Zeken kanssa Kallentoftin aikaisemmista dekkareista tutut poliisit Elin Sand, Johan Jakobsson ja Waldemar Ekenberg väkivaltajaoston johtajan Göran Möllerin johdolla. Tärkeässä roolissa on myös kuolemansyyntutkija Karin Johannison.

Mons Kallentoft tarjoilee jälleen kerran parasta ruotsalaista dekkaritasoa. Bödelskyssen on jännittävä ja vakuuttava rikostarina, jossa on looginen ja selkeä juoni ja sopivasti henkilöhahmoja taustoittavia sivujuonteita.

[Stockholm: Forum, 2017]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *