Mons Kallentoft: Hör mig viska

Viisi vuotta on kulunut siitä, kun Tim ja Rebecka Blanckin 16-vuotias tytär Emme katosi lomamatkalla Mallorcalla. Tim ei ole luovuttanut toivoa, että tytär olisi elossa ja hän palaakin jälleen saarelle uuden vihjeen innoittamana. Rebecka ja perheen vuoden ikäinen kuopus jäävät kotiin Ruotsiin odottamaan uutisia.

Mallorcalla Tim seuraa tuoretta johtolankaa, joka osoittautuukin lupaavaksi. Pian Tim on syvällä synkässä ja rikollisessa ihmiskaupan ja prostituution maailmassa, jossa operoivat tahot eivät katso hyvällä Timin urkintaa. Tilanne muuttuu uhkaavaksi myös Rebeckan kannalta, ja hän joutuu pakenemaan yksinäiselle mökille metsän keskelle.

Espanjassa Tim seuraa ihmiskauppaliigan jälkiä mantereen puolelle, jossa hän jatkaa epätoivoiselta ja vähän epäuskottavalta tuntuvaa vimmaista etsintäänsä.

Kallentoftilla on omintakeinen ja tunnistettava kirjoitustyyli, joka toimii hyvin tälläkin kertaa. Tunnelma on ahdistava ja sää painostavan nihkeä, kun lomaparatiisi näyttää taas vastenmielisen ja tylyn puolensa. Hör mig viska on Palma-sarjan toinen osa, jossa Emmen kohtalo lopulta selviää.

[Stockholm: Forum, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *