Mons Kallentoft: Olympia

Tukholmalaiset kohtaavat taas järjetöntä väkivaltaa, kun saman perheen kaksi pientä lasta ammutaan kylmäverisesti leikkipuistossa. Perhe omistaa vaatefirman, ja kohta tuleekin lunnasvaatimus muiden perheenjäsenten henkien pelastamisen ehtona. Järjestelyt valtavan rahasumman maksamiseksi aloitetaan, mutta perhettä vastaan tehdään silti uusi isku.

Zack Herry alkaa metsästää terroristeja yhdessä luottokollegansa Denizin kanssa. Tekijöiksi paljastuu Golden Apple -niminen ryhmittymä, jonka tavoitteena on jakaa varallisuutta tasaisemmin eli rikkailta köyhille.

Seuraava kohde on menestyneen popduon Ajaxin toinen osapuoli Hans Hansen. Ajaxin toinen jäsen Gunilla Deville saa vaatimuksen siirtää varallisuutensa ja Ajaxin musiikin oikeuden Golden Applen hallintaan.

Gunilla suostuu vaatimuksiin ja hänet siirretään turvalliseen paikkaan. Terroristien vaatimuksena on kuitenkin, että Gunilla heittää ilmaiskeikan Tukholmassa nopealla aikataululla. Konsertti järjestetään, mutta illasta muodostuu kaoottinen ja ihmishenkiä menetetään.

Zack ja Deniz yrittävät kuumeisesti ymmärtää terroristien ajatusmaailmaa ja tarkoitusperiä. Tiedusteluja ja tutkintaa tehdään laajalla sektorilla ja vähitellen se alkaa myös tuottaa tulosta. Sitä ennen joutuu Zack todistamaan, kuinka Golden Apple uhkaa myös hänen läheisiään. Tulilinjalle joutuvat niin veli Peter kuin Zackin ja hänen siskonsa Heben lapsi Xavier.

Pelastaakseen perheensä suuntaa Zack Kultaomenoiden perään Kreikan saaristoon ystävänsä ja apurinsa Abdula Kahnin kanssa. Perillä hyvin varustautunut kaksikko kohtaa terroristien raivon, mutta selviävät tulitaistelusta pintanaarmuin.

Zack Herry -sarja on täynnä laadukasta toimintaa ja tapahtumia, eikä tämänkään kirjan vauhti hellitä hetkeksikään. Yllätyksiä riittää, mutta monimutkainen juoni pysyy vaivatta kirjailijan hallinnassa.

[Stockholm: Forum, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *