Mons Kallentoft: Satanskäftarna

Malin Forsin ura Linköpingin poliisivoimissa jatkuu myönteisissä merkeissä. Ryyppääminen on hallinnassa, ja tytär Tove on omillaan ja pärjäilee hyvin. Malinilla on myös uusi miesystävä Ulf, jonka kanssa hän suunnittelee yhteen muuttamista ja yhteistä tulevaisuutta. Ulf on bisneksiensä takia usein työmatkoilla, ja Malin potee läheisriippuvuutta ja mustasukkaisuuden tunteita, mutta yrittää uskaltaa luottaa Ulfiin.

Linköpingin rikosrintamalla tapahtuu taas raaka murha, ja Malin joutuu tositoimiin. Nuori mies löytyy tapettuna pusikosta. Ruumiissa on havaittavissa pahoja väkivallan merkkejä, kehosta on purtu paloja irti. Uhrin henkilöllisyys selviää pian, hänen nimensä on David Hagman. Tutkimuksissa selviää myös, että mies on homoseksuaali. Viharikos on siis mahdollinen. Toinen tutkintalinja keskittyy Davidin kemistin työhön lääkekehittelyn parissa.

Eipä aikaakaan, kun toinenkin homomies kohtaa murhaajansa. Malin alkaa etsiä yhteyksiä Davidin ja Johan Anderssonin välillä, ja pian niitä alkaakin löytyä. Taustalla kummittelee kuitenkin vahvasti myös Davidin rooli uuden syöpälääkkeen kehitystyössä.

Malin kohtaa yllättäviä vaikeuksia, kun hänen labranäytteensä osoittaa alkoholin ja huumeiden käyttöä, vaikka hän itse tietää olevansa puhdas. Esimies on jo valmis hyllyttämään hänet poliisin hommista, mutta Malin taistelee oikeuksiensa puolestaa ja päättää selvittää, mitä positiivisen näytteen takana on.

Myös kollega Zeken elämä on epätasapainossa, sillä kuolemansyyntutkijana toimivalla vaimolla Karinilla on salasuhde toisen miehen kanssa, ja avioliitto näyttää kaatuvan.

Henkilökohtaisista ongelmistaan huolimatta Malin ja Zeke työskentelevät kuitenkin tehokkaasti, ja johtolangat alkavat muodostaa selkeytyvää kuvaa murhaajan toiminnasta, motiiveista ja henkilöllisyydestä.

Mons Kallentoft näyttää jälleen kerran, kuinka dekkari kirjoitetaan niin, että juoni on jännittävä ja yllättyksellinen, henkilöhahmot mielenkiintoisia ja uskottavia ja koko paketti toimiva ja omaperäinen.

[Stockholm: Forum, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *