Mons Kallentoft: Se mig falla

16-vuotias Emme saa yllätyksekseen vanhemmiltaan Rebeckalta ja Timiltä luvan matkustaa ystäviensä Julian ja Sofian kanssa lomalle Mallorcalle. Tytöt aikovat viettää elämänsä bailauskesän vapaudesta, lämmöstä ja uusista kokemuksista nauttien. Eräänä iltana ystävykset joutuvat kuitenkin erilleen, ja Emme katoaa. Julia ja Sofia eivät uskalla heti ilmoittaa asiasta Emmen vanhemmille, joten etsinnät käynnistyvät viiveellä.

Kolme vuotta myöhemmin Emmen kohtalosta ei edelleenkään ole mitään tietoa ja toiveet hänen löytymisekseen alkavat hiipua. Tim ei kuitenkaan ole valmis antamaan periksi, vaan aikoo selvittää, mitä tyttärelle tapahtui. Asia on ajanut Rebeckan ja Timin avioliiton solmuun. Tim on jättänyt työnsä poliisina ja muuttanut Mallorcalle, jossa hän työskentelee yksityisetsivänä ja työnsä ohessa etsii Emmeä.

Tim saa toimeksiannon saksalaiselta Peter Kantilta, joka epäilee että hänen vaimollaan Nataschalla on suhde toisen miehen kanssa. Tim ryhtyy varjostamaan Nataschaa, ja pian Peterin pelot saavat vahvistuksen. Tim kerää näyttöä Nataschan venkoilusta ja toimittaa tiedot Peterille.

Pian tämän jälkeen löydetään Nataschan rakastaja tapettuna. Todisteet viittaavat Peteriin, ja kun lisäksi Nataschan todetaan kadonneen, pidätetään Peter vakavista rikoksista epäiltynä. Peter kuitenkin vakuuttaa Timille syyttömyyttään ja palkkaa miehen etsimään Nataschan. Kun Peter löytyy sellistään hirttäytyneenä, kuittaa poliisi asian itsemurhana.

Tim alkaa epäillä filunkipeliä, varsinkin kun Peterin jälkeensä jättämä tunnustuskirje on selvästi väärennös. Peter on jättänyt Timille suuren rahasumman, jonka turvin tämä alkaa penkoa juttua perinpohjaisesti. Pelkän mustasukkaisuusdraaman sijaan Tim kohtaakin Mallorcan alamaailmassa jotain paljon monimutkaisempaa ja vaarallisempaa.

Mons Kallentoft tarjoaa lukijalle hieman erilaisen aurinkomatkan. Lomasaari näyttäytyy raakana, pelottavana ja rikollisena paikkana, jossa korruptio, prostituutio, huumekauppa, sieppaukset ja jopa murhat ovat jokapäiväistä elämää.

Kirjailijan tyyli on aikaisemmista Malin Fors -kirjoista tuttu. Kallentoft saa tylyn rikostarinan elämään aina aavistuksen todellisuuden yläpuolella ilman, että kerronta lipsahtaisi kuitenkaan fiilistelyn tai kikkailun puolelle. Hikinen ja raukea tunnelma on myös kaikkien etelänlomailijoiden tunnistettavissa, vaikka tämä tarina ei Mallorcan matkailumainoksesta käykään.

[Stockholm: Forum, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *