Ninni Schulman: Dagen är kommen

Joulu on tuloillaan, ja Heidi matkustaa miehensä Kentin ja perheen lasten kanssa vanhempiensa Harry ja Inga Tynningin luo maaseudun rauhaan. Perillä heitä odottaa kauhea yllätys: veli Emanuel on paikalla ja kertoo löytäneensä vanhemmat murhattuina.

Tragediaa alkavat tutkia poliisit Petra Wilander ja Christer Berglund kollegoineen. Harryn ja Ingan koti on pengottu ja arvokkaita koruja puuttuu. Epäilyt kohdistuvat ryöstöliigaan, joka on tehnyt alueella tihutöitä aiemminkin. Kuten tapana on, kohdistavat Petra ja Christer huomionsa myös Harryn ja Ingan perheeseen. He kartoittavat Heidin, Kentin, Emanuelin ja tämän vaimon Claudian sekä kolmannen sisaruksen Ylvan liikkeitä tapahtuma-aikoihin sekä tutkivat taustoja ja etsivät mahdollisia motiiveja.

Kun paikkakunnalla tapahtuu seuraava yksin asuvan vanhuksen ryöstö, alkaa tutkijoita kiinnostaa kotihoidon työntekijöiden osuus. Yksi heistä on nuori Wilma, jolla on värikäs ja epävakaa menneisyys. Wilma on kuitenkin ryhdistäytynyt ja päättänyt pärjätä Ture-poikansa yksinhuoltajana. Wilman poikaystävä Emil on myös poliisia kiinnostava tapaus, mutta kaksikko yrittää todistaa syyttömyyttään ennakkoluulojen paineessa.

Yksityiselämän puolella eronnut Petra kohtaa jälleen entisen heilansa ja kollegansa Geirin, joka olisi kiinnostunut jatkamaan jo päättynyttä suhdetta. Petralla on kuitenkin edelleen lämpimiä tunteita ex-miestään Lassea kohtaan, joka kuitenkin on siirtynyt jo uuteen elämänvaiheeseen uuden kumppanin Ulrikan kanssa.

Myös Christerin elämässä tapahtuu, sillä vaimo Torun on viimeisillään raskaana. Skismaa aiheutta Christerin äiti, joka Torunin mielestä sekaantuu liikaa pariskunnan elämään ja vaatii Christeriä tekemään asian selväksi äidilleen.

Henkilögalleriassa on vielä yksi sarjan aiemmista kirjoista tuttu hahmo eli toimittaja Magdalena Hansson, joka on vähitellen palailemassa töihin vaikean masennuksen jälkeen.

Dagen är kommen on kelpo dekkariviihdettä tuttujen henkilöiden parissa. Maalaismiljöö kehystää tarinaa, ja pikkupaikkakunnan yhteisö on kuvattu elävästi ja uskottavasti.

Ilmestyy suomeksi marraskuussa 2022: Juhlimaan tulkaa (suom. Iina Quist).

[Stockholm: Forum, 2021]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *