Ninni Schulman: Flickebarn nr 291

15 vuoden yhdessäolon jälkeen ilmoittaa Ninni Schulmanin aviomies, että ero on edessä. Tästä seuraa kriisi, joka johtaa kirjailijan psykiatriseen hoitoon. Sairaalajakson jälkeen alkaa terapia, jossa hän psykologin opastuksella alkaa availla mielensä solmuja ja selvitellä romahduksen syitä.

Dekkarikirjailija Ninni Schulmanin elämää on leimannut jonkinlainen hylätyksi tulemisen pelko, joka nyt avioeron myötä on toteutunut pahimmalla mahdollisella tavalla: aviomies jättää hänet toisen naisen vuoksi. Lamaannuttavan läheisriippuvaisuuden voittaakseen alkaa Schulman tarkastella elämäänsä lapsuudesta saakka.

Varhaislapsuudesta löytyykin asia, josta kaikki on saanut alkunsa: hän vietti pienenä pitkiä aikoja sairaalassa ilman vanhempiaan tai muita tuttuja ihmisiä. Schulman hankkii itselleen vanhat potilasasiakirjansa ja ryhtyy selvittämään oman lapsuutensa traumoja.

Näistä aineksista hän on kirjoittanut mielenkiintoisen ja rehellisen omaelämänkertakirjan, jossa hän lapsuuden sairastelujen lisäksi kertoo aikuiselämästään ennen avioliittoa, sen aikana ja jälkeen. Schulman osoittaa oivaltavaa itsetuntemusta ja onnistuu kertomaan tarinansa ilman itsesääliä tai syyllistämistä. Hän kirjoittaa vaikeistakin asiosta ilman paatosta tai sensuuria. Mukana on myös hallittua huumoria ja tavallista elämää.

Kirja ilmestyy suomeksi huhtikuussa 2022 nimellä Tyttölapsi nro 291, jonka on suomentanut Katriina Huttunen.

[Enskede: Bazar förlag, 2020]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *