Ninni Schulman: När alla klockor stannat

Värmlantilaismaisemiin sijoittuvassa rikostarinassa eletään kuumaa heinäkuuta, ja paikallinen teatteriryhmä valmistautuu kesäteatteriesityksen ensi-iltaan. Näytelmä, joka kertoo 1700-luvulla eläneestä kelloseppä Johan Tinglöfistä, on saanut vetonaulakseen pääosaan maineikkaan näyttelijän ja kulttuuripersoonan Örjan Edinin suoraan Tukholmasta.

19-vuotias Noomi Björk on yksi näytelmän esiintyjistä. Eräänä iltana hän katoaa, ja vanhemmat tekevät aamulla tytöstä katoamisilmoituksen. Etsinnät aloitetaan, mutta ne päättyvät surullisesti seuraavan aamuna, kun Noomi löytyy hukkuneena joesta juuttisäkkiin survottuna.

Poliisit Petra Wilander ja Christer Berglund aloittavat murhatutkimukset, jotka mutkistuvat heti alkuunsa, kun seuraava uhri tavataan kuoliaaksi ammuttuna. Alkaa näyttää siltä, että tutkijoilla on sarjamurhaaja etsittävänään. Apuun joudutaan kutsumaan spesialisteja pääkaupungista, eikä yhteistyö paikallispoliisin kanssa luista täysin kitkattomasti.

Tutkimuksiin osallistuu myös toimittaja Magdalena Hansson, joka on ennenkin auttanut poliisia rikostapausten ratkaisemisessa. Nyt Magdalenalla on kuitenkin myös omia huolia, sillä hän kärsii pahasta masennuksesta. Mies Petter ei tunnu ottavat Magdalenan oireilua tosissaan, vaan on lähinnä ärsyyntynyt tämän saamattomuudesta.

Petrallakin on hieman draamaa henkilökohtaisessa elämässään. Hänellä on uusi, mukava mies Geir, joka houkuttelee häntä vaihtamaan työpaikkaa ja muuttamaan yhteen kanssaan. Petra ei kuitenkaan haluaisi jättää Hagforsia, eikä ajatus uusperheen äitinä olosta myöskään houkuttele.

Uhreja tulee vielä yksi lisää, ja lopulta Magdalena keksii mahdollisen yhteyden murhien välillä. Ennen lopullista ratkaisua saa Magdalena vielä kauhukseen huomata, että murhaajan suunnitelmat liippaavat turhan läheltä hänen omaa perhettään.

Ninni Schulman on kirjoittanut seitsemän viihdyttävää dekkaria, joista on tähän mennessä suomennettu neljä ensimmäistä. Tämä kirja ilmestyy tammikuussa 2022 Antti Saarilahden suomennoksena Kun kellot seisahtuvat.

[Stockholm: Forum, 2019]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *