Olle Lönnaeus: Tiggarens hand

Jonny Liljalla ja Eva Strömillä on jälleen kädet täynnä töitä, kun Malmön yössä autot roihahtavat tuleen ja aseet paukkuvat rikollisjengien selvitellessä välejään. Eräänä yönä löytyy palaneesta autosta miehen ruumis, ja polttopullohyökkäys muuttuu murhatutkinnaksi. Poliisi ei juurikaan saa apua Rosengårdin kaupunginosan asukkailta, joten edessä on työläs urakka.

Uhri ei jää yksittäiseksi, sillä pian tapetaan toinen ja kolmaskin mies. Vähitellen selviää, että kaikki kuolleet ovat romanikerjäläisiä, ja Jonny ja Eva alkavat etsiä mahdollista motiivia rikoksiin. Pian käy myös ilmi, että polttopulloiskuilla ei ole yhteyttä murhiin.

Poliisilla on selvitettävänään myös ampumatapaus, jossa kaksi ulkomaalaistaustaista nuorta miestä kuolee. Jonnyn kontaktit rikolliseen alamaailmaan tulevat jälleen tarpeeseen, kun hän yrittää saada jonkinlaista johtolankaa, jonka avulla keissi alkaisi selvitä.

Siviilielämässä Jonnyllä menee vaihteeksi paremmin. Hän elää sopuisasti yhdessä aikuistuvan tyttärensä Marian kanssa ja virittelee parisuhdetta kollega Saran kanssa.

Vielä neljäskin ruumis löytyy, ennen kuin Jonny saa journalistiystävältään vinkin äärioikeistolaisesta Torin soturit -ryhmästä. Herää pelko, että kerjäläismurhat ovat vasta alkusoittoa ja jotain suurempaa on suunnitteilla. Romanimiesten murhien selvittely johtaa Jonnyn lopulta hengenvaaraan, kun hän lähtee ryhmän johtajan perään, mutta joutuukin epätoivoiselle venematkalle Juutinraumalle.

Lönnaeus kirjoittaa jämäkkää ja jännittävää tarinaa, jossa henkilöt ovat uskottavia ja tapahtumat nykypäivän todellisuutta. Sarjan edelliset osat on suomennettu, joten luultavaa on, että tämänkin korkeatasoisen dekkarin voi pian lukea myös suomeksi.

[Malmö: Bokfabriken, 2018]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *